Polivak op 28 mei in gesprek met raadslid Dirk Pijl

In de uitzending van donderdag 28 mei van Polivak op RTV Slogo is er een gesprek van onze verslaggever Jan van Gurp met het raadslid Dirk Pijl. Hij is lid van de fractie van het CDA. Met hem zal het afgelopen jaar worden geëvalueerd.

Ook wordt met hem gesproken over de visserij en de toekomst daarvan met name de positieve gevolgen van de pulsvisserij. De positie van het Slijkgat komt aan de orde.

Een ander belangrijk item is het fenomeen Ruimte voor ruimte, waar niet iedereen erg gelukkig mee is. Wiens belangen staan hierin centraal. Die van de projectontwikkelaar of die van de burger. Pijl heeft hier een uitgesproken mening over. Waarom ineens die crisis-en-herstelwet op tafel?

Het toerisme wordt eveneens door hem belicht en zeker ook het nut ervan aan de oostkant van het eiland, Fort Ooltgensplaat bijvoorbeeld. De woonvisie is voor hem een belangrijk item evenals de positie van de wooncorporaties hierin. Het beheer van de gebouwen komt aan de orde evenals het belang van de sport op het eiland. Onderwerpen genoeg om af te stemmen op dit programma.

Het programma Polivak wordt uitgezonden op donderdagavond vanaf 19:00 uur, de herhaling op dinsdagmorgen vanaf 9:00 uur en via “radioprogramma gemist”.

Heeft u een politiek onderwerp wat u onder de aandacht wil brengen bij de inwoners van Goeree-Overflakkee? Of bent u politiek geïnteresseerd en wilt u meewerken aan het programma Polivak als bijvoorbeeld technicus of redactiemedewerker? Geef dit dan door via polivak@rtvslogo.nl.