Muzikale Hartewensen & U zij de Glorie

Geestelijke muziek

Bijna iedereen luistert graag naar muziek en zang. Het kan een mens blij maken, opbeuren of herinneren aan iets van vroeger. In droevige tijden kan het weer de moed geven om verder te gaan. Maar niet alle muziek spreekt ons aan. Als je de radio aanzet dan hoor je veel soorten muziek. Op bijna alle zenders hoor je de zogenaamde populaire muziek. Soms veel geschreeuw of bonkende geluiden.

Slechts enkele omroepen zenden ook geestelijke muziek uit. En altijd hoop je dat er liederen of psalmen gedraaid worden die je raken. Dan is het goed dat je zelf kan bepalen welk lied of psalm er uit je radio komt. Dan is het goed dat er vrijwilligers zijn die dit mogelijk maken. Die de muziek via de radio uitzenden maar de keus overlaten aan de luisteraars. En de luisteraars de mogelijkheid te bieden om felicitaties, groeten, beterschapswensen enz. door te geven aan anderen. In de programma’s “U zij de glorie” en “Muzikale Hartewensen” van RTV Slogo wordt alleen geestelijke muziek gedraaid.

Tijdens de uitzendingen wordt ook een meditatieve onderbreking ingepast waarin de boodschap van het evangelie op een begrijpelijke wijze wordt doorgegeven. In het programma “Muzikale Hartewensen” wordt deze meditatie verzorgd door een dominee of andere vertegenwoordiger van één van de kerken op Goeree-Overflakkee. Op een speciale pagina is een overzicht te vinden van de personen die de komende tijd een meditatie houden.

Verzoekplatenprogramma’s bij RTV Slogo

Bij RTV Slogo zijn er sinds 9 april 2014 twee verzoekplatenprogramma’s. Het ene programma is: “U zij de glorie”. Een verzoekplatenprogramma dat al vanaf 2004 wordt uitgezonden op Radio Goeree Lokaal via de ether en op de kabel in de voormalige gemeente Goedereede. Het andere verzoekplatenprogramma is “Muzikale Hartewensen”. Een aantal vrijwilligers begon met dit programma op 24 april 1990 bij Radio Flakkee in Dirksland en was op heel Goeree-Overflakkee te ontvangen via de ether. Na het opheffen van deze omroep ging het team op 15 april 2009 verder bij Radio Superstar (werd later Radio Goeree-Overflakkee) in Middelharnis. Omdat vanaf 1 april 2014 slechts één lokale omroep mag uitzenden op Goeree-Overflakkee, is het team van “Muzikale Hartewensen” overgestapt naar de huidige lokale omroep: RTV Slogo. Er zijn dus twee verzoekplatenprogramma’s, maar de teams vormen wel een eenheid.

“U zij de glorie” is te beluisteren op iedere maandagavond tussen 7 en 9 uur en “Muzikale Hartewensen” is te beluisteren op woensdagavond tussen 7 en 9 uur. U kunt voor beide programma’s één verzoekplaat per avond aanvragen voor maximaal 5 personen.

Verzoeknummer aanvragen

U kunt uw aanvraag per brief naar de omroep sturen, we vragen u wel om uw verzoek enkele dagen van tevoren in te sturen. Het is ook mogelijk om een via een Whatapp-bericht een verzoek te teksten, gebruik hiervoor het nummer 06-83436655 ook kunt u via een e-mail een verzoek indienen, door een bericht te sturen naar muzikalehartewensen@rtvslogo.nl.

Als u vergeten bent om een verzoek op te sturen, dan kunt u op de uitzendavond vanaf ongeveer half 7 bellen naar: (0187) 682630.
Voor het programma “Muzikale Hartewensen” kan ook onderstaande invulformulier gebruikt worden:

Let op: Dit verzoek wordt verstuurd naar het team van Muzikale Hartewensen

Meewerken met de programma’s

Misschien lijkt het u wel leuk om mee te werken aan de programma’s. Dat kan als presentator(-trice), of als technicus (de muziek afspelen) of de telefoon aannemen en de verzoeken noteren. Loop eens binnen tijdens een uitzendavond en laat u vrijblijvend voorlichten.

U wordt veel luisterplezier gewenst door de makers van de beide programma’s.