Componisten die Nederland bezochten

Een groot aantal componisten heeft op enig moment Nederland bezocht. Daar zijn verhalen en anekdotes van bekend en de auteur Jos van der Zanden heeft hier een aardig boekje over geschreven “Componisten op bezoek in Nederland”. Presentatrice Titania Poort kreeg dit boekje in handen en besloot hiervan gebruik te maken bij het samenstellen van De Notenkraker. Op donderdag 6 februari is hiervan de eerste aflevering te horen. Met werken van en verhalen over Felix Mendelssohn Barthóldy, Robert Schumann en Johannes Brahms.

De Notenkraker is een radioprogramma over en met klassieke muziek. Samengesteld en gepresenteerd door Titania Poort. Het programma wordt uitgezonden op donderdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur. De herhaling is op dinsdagavond van 21.00 tot 22.00 uur.

Oproep:
Wilt u dat De Notenkraker aandacht besteedt aan uw concert, uitvoering of recital, stuur dan (tijdig) uw gegevens naar denotenkraker@rtvslogo.nl Presentatrice Titania Poort zal er dan melding van maken in de uitzending.