Nederlandse componisten en musici in De Notenkraker

De componist Paul Hindemith zei eens: “Wat ons allen bezighoudt is dit: het oude publiek sterft uit. Hoe en wat moeten wij schrijven om een groter, diverser en nieuw publiek te krijgen; waar is dat publiek?’. De problemen waarmee de concertzalen in die tijd werden geconfronteerd, lijken veel op die van nu; toen was niet Netflix, maar de jazz een concurrent. De geschiedenis van de muziek wordt steeds ingebed in een groter verhaal, de ontwikkelingen in de politiek, in de andere kunsten, in andere landen. Componisten hebben nooit met de rug naar de maatschappij gestaan, maar ook musici staan model voor hun eigen generatie. Presentatrice Titania Poort wil in de uitzending van 5 december weer eens wat werk van Nederlandse componisten en musici laten horen, het zijn er best veel die ons land heeft voortgebracht. Werken van de volgende componisten komen aan bod: Christoph Willibald Gluck, Felix Mendelssohn Bartholdy, Franz Schubert, Dmitri Shostakovich, Pieter Hellendaal, Georg Philipp Telemann, Paulus Folkertsma, Wolfgang Amadeus Mozart, Wim Brandse, Edgar Elgar en Jacopo Da Bologna.

De Notenkraker is een radioprogramma over en met klassieke muziek. Samengesteld en gepresenteerd door Titania Poort. Het programma wordt uitgezonden op donderdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur. De herhaling is op dinsdagavond van 21.00 tot 22.00 uur.

Oproep:
Wilt u dat De Notenkraker aandacht besteedt aan uw concert, uitvoering of recital, stuur dan (tijdig) uw gegevens naar denotenkraker@rtvslogo.nl; Presentatrice Titania Poort zal er dan melding van maken in de uitzending.