De Notenkraker over kwintetten

Eerder al heeft presentatrice Titania Poort vermeld dat zij een grote kist met CD’s kreeg van een radiocollega. Af en toe haalt zij daar een paar uit en zo kwam ze een aantal CD’s tegen die het woord kwintet gemeen hadden. Dat was voor haar aanleiding om daar in de uitzending van donderdag 14 november aandacht aan te besteden.

Een kwintet is niet alleen een muziekstuk dat geschreven is voor 5 instrumenten, maar het is ook de aanduiding van een muziekgezelschap dat uit 5 musici bestaat. Alhoewel het aantal 5 in beide gevallen ook weer niet altijd opgaat. Hoe dan ook, het thema van deze uitzending is kwintetten. U hoort werken van: Wolfgang Amadeus Mozart, Alexander Borodin, Louis Spohr, Conradin Kreutzer, Max Bruch en Franz Schubert.

De Notenkraker is een radioprogramma over en met klassieke muziek. Samengesteld en gepresenteerd door Titania Poort. Het programma wordt uitgezonden op donderdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur. De herhaling is op dinsdagavond van 21.00 tot 22.00 uur.

Oproep:
Wilt u dat De Notenkraker aandacht besteedt aan uw concert, uitvoering of recital, stuur dan (tijdig) uw gegevens naar denotenkraker@rtvslogo.nl Presentatrice Titania Poort zal er dan melding van maken in de uitzending.

Overige reacties zijn ook welkom via bovenstaand email adres.