RTV Slogo-televisie vanaf 23 oktober 2018 niet meer analoog te ontvangen.

Klanten van Ziggo die momenteel analoog via de kabel televisie kijken, maken de komende twee jaar gefaseerd per regio de overstap naar digitale kabel tv. De regio Zuid-Holland Zuid is binnenkort aan de beurt om deze overstap te maken. Dit heeft ook gevolgen voor de ontvangst van RTV Slogo televisie.

Wat gaat er veranderen voor de ontvangst van RTV Slogo Televisie?

Vanaf 23 oktober is het televisiekanaal van RTV Slogo, net als alle andere tv-kanalen, niet meer te analoog te ontvangen. Hiervoor heeft u dan een digitale ontvanger of een CI+-module nodig. Voor kijkers die momenteel al digitaal tv kijken via Ziggo, KPN/Telfort/XS4ALL of Tele2 verandert er niets.

Wanneer vind het omzetten plaats?

Het omzetten vindt plaats in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 oktober 2018. Ziggo startte in maart 2018 met het tv-aanbod volledig te digitaliseren. Via digitale kabel tv levert Ziggo overal tv in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar nog gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt.

Controleren of u al digitaal kijkt

Als Ziggo-klant kunt u zelf controleren of u al digitaal kijkt. Dat kan door de televisie op kanaal 14 te zetten. Ziet u daar de zender Ziggo Sport, dan kijkt u al digitaal.

Ontvangst RTV Slogo-radio blijft ongewijzigd

De wijzigingen op het gebied van televisie hebben geen gevolgen voor de ontvangst van de radiozender van RTV Slogo. De radiozender blijft gewoon analoog te beluisteren via de frequentie 105.9MHz en in de ether via 105.6 FM (west) en 105.9 FM (oost). Daarnaast is RTV Slogo-radio ook digitaal te ontvangen via alle providers van digitale televisie en natuurlijk via internet.