Zomerse hitlijst “De Zomerse 50” op 18 augustus te horen op RTV Slogo Radio

RTV Slogo viert de tropische zomer van 2018 want ook dit jaar zendt jouw lokale omroep de meest zonnige hitlijst aller tijden weer uit. De lijst is te horen op zaterdag 18 augustus tussen 14:00 en 18:00 uur. De presentatie is in handen van Danny Rijkels.

In de Zomerse 50 hoor je de meest populaire zomerhits die ooit gemaakt zijn. Kijkers en luisteraars van lokale omroepen in Nederland en België konden via de website van De Zomerse 50 stemmen om hun favoriete zomerhits door te geven. Aan de hand van deze stemmen is de lijst samengesteld.Vorig jaar stond Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee bovenaan, op de tweede plaats de Lambada van Kaoma en nummer drie was Bryan Adams met Summer of ’69. Hekkensluiter was The Summer is Magic van Playahitty.Wat dé zomerhit van dit jaar is, hoor je op 18 augustus rond 18:00 uur want dan zal Danny de nummer 1 draaien van dit jaar. Zal Despacito van Luis Fonsi wederom bovenaan staan? Of is het misschien een hit van deze zomer, zoals Dura van Daddy Yankee of One Kiss van Calvin Harris & Dua Lipa? Hoe dan ook, oude classics zoals Surfin’ USA, All Summer Long, de Ketchup Song en de Macarena zullen hoogstwaarschijnlijk ook hoog in de lijst staan. “Die nummers blijven gewoon elk jaar populair”, vertelt Martijn de Lange van 1Twente, de initiatiefnemer van de Zomerse 50. De jaarlijkse Zomerse 50 is uitgegroeid tot een radio-evenement met 150 omroepen in Nederland en België die de hitlijst uitzenden. De lijst is in 2001 begonnen, dit jaar is de achttiende keer. Het succes van de Zomerse 50 zit volgens De Lange in het gevoel dat de liedjes oproepen. “Als je al deze zomerhits op de radio hoort, word je toch ontzettend vrolijk?” Bij deze nummers horen vrolijke zomerse herinneringen, over vakanties met de vouwwagen of met de caravan, over zomerliefdes of over je eerste vakantie zonder ouders. Zo hoort bij elke vakantie een eigen liedje. Met de Zomerse 50 kun je deze herinneringen herbeleven bij jouw lokale omroep. Even terugdenken aan vroeger.