Aankomende uitzendingen de Notenkraker RTV Slogo

De Notenkraker is een radioprogramma over en met klassieke muziek samengesteld en gepresenteerd door Titania Poort. Het programma wordt uitgezonden op donderdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur en herhaalt op de dinsdagavond van 21.00 tot 22.00 uur. Ook voor de rest van 2017 heeft de Notenkraker weer mooie muziek voor u klaarstaan:

14 december: In deze uitzending wordt aandacht besteedt aan de Eerst Weense School. Hiermee worden in de muziekgeschiedenis gewoonlijk de componisten Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart en Ludwig van Beethoven verstaan.

21 december: Om te voorkomen dat alleen de overbekende componisten aan bod komen, nu weer eens een uitzending met muziek van de wat minder bekende of minder in de schijnwerpers staande componisten. U hoort werken van Ermanno Wolf-Ferrari, Alexander Scriabin, Tristan Keuris, Manuel De Falla, Pablo de Sarasate, John Dowland, Henri Duparc, Guiseppe Tartini en een van de weinige vrouwelijke componisten, Anna-Maria Chorinsky-Hardegg.

25 december: Zowel Eerste als Tweede Kerstdag is er een speciale kerstuitzending van De Notenkraker. Deze Eerste Kerstdag zullen delen te horen zijn uit Messiah van Georg Friedrich Händel en het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach. Beide werken worden vaak rond de kersttijd uitgevoerd, al dan niet door professionele gezelschappen. Kortom een uitzending geheel in de kerstsfeer.

26 december: Tweede Kerstdag is De Notenkraker gevuld met stemmige (winter)muziek, met componisten als Astor Piazolli, Antonio Vivaldi, Wim Brandse, Pjotr Ilyich Tchaikovsky, Sergej Prokofiev, Franz Schubert, Johannes Brahms, Ludwig van Beethoven en Richard Strauss. Heerlijke muziek om even bij te ontspannen.

LET OP: BEIDE KERSTUITZENDINGEN ZIJN VAN 13.00 TOT 14.00 UUR
28 december: Een Suite, of danssuite is een muziekterm waarmee een bepaalde vorm van een (meerdelig) muziekstuk wordt aangeduid. De term is voortgekomen uit de danspraktijk aan de hoven in het Frankrijk van de 17de eeuw, en verspreidde zich overal in Noord Europa. Aan deze muziekvorm ga ik in deze laatste uitzending van De Notenkraker in 2017 aandacht besteden. Met werken van Johann Sebastian Bach, Alexandre Tasman, Edvard Grieg, Manuel de Falla, Gerorg Freidrich Händal, Astor Piazolla, Claude Debussy en Alexander Glazunov.