Mar van der Veer bij ‘De Notenkraker’

Op donderdag 30 maart is muziekdocent, organist, dirigent en columnist Mar van der Veer te gast in De Notenkraker, het programma van en over klassieke muziek van RTV Slogo. Samen met presentator Titania Poort laat hij delen uit de Mattheus Passion horen en geeft daar zijn deskundige uitleg bij. Hij weet accenten te leggen die het luisteren naar dit magistrale werk van Johann Sebastiaan Bach een heel andere dimensie geven.

De Mattheus Passion is op het eerste gehoor soms wat onbegrijpelijk, ook al is het verhaal een bijna letterlijke weergave van het evangelie van Mattheus, maar Mar van der Veer kan dingen vertellen waar een doorsnee luisteraar niet mee bekend is. De betekenis van het gebruik van bepaalde muziekinstrumenten, bedoeling van een bepaalde volgorde van noten, of de achtergrond van verschillende toonhoogten in een aria, geven een beter inzicht in dit passieverhaal. Gezien de tijd kan er jammer genoeg maar een deel van de Mattheus aan bod komen, maar dat maakt deze uitzending niet minder boeiend.

De uitzending is te beluisteren op donderdag 30 maart van 10.00 tot 11.00 uur of op de dinsdagavond 4 april van 21.00 tot 22.00 uur.