Populairste kersthits 2016 te horen bij RTV Slogo

De vijftig populairste kersthits zijn ook dit jaar te horen in de Winterse 50 bij RTV Slogo. In de hitlijst staan elk jaar de meest populaire kersthits die ooit zijn gemaakt. Van het oeroude “White Christmas” van Bing Crosby tot recenter werk, zoals “Being alone at Christmas” van Miss Montreal.

De Winterse 50 van dit jaar wordt rond Kerst uitgezonden bij meer dan 150 radiozenders in Nederland en België. RTV Slogo zendt de Winterse 50 dit jaar uit op zaterdag 24 december van 14:00 tot 18:00 uur. Op eerste kerstdag wordt de uitzending herhaald tussen 16:00 en 20:00 uur.

“Ik ben erg benieuwd wat Wham dit jaar weer gaat doen”, vertelt Martijn de Lange, die de hitlijst in 2002 heeft opgestart bij de lokale omroep TV Enschede FM. Je ziet dat veel mensen toch gaan voor vertrouwde nummers die ze elk jaar opnieuw met de kerstdagen willen horen. Zo staan er meer onverwoestbare kersthits in de jaarlijkse kerstlijst, van White Christmas van Bing Crosby en Flappie van Youp van ’t Hek tot Happy X-mas van John Lennon.

In de lijst van vorig jaar stond Wham! bovenaan met hun klassieker “Last Christmas”, Mariah Carey stond op twee en Band Aid was de nummer drie met “Do they know it’s Christmas”. “In de Winterse 50 is uiteraard ook plek voor de allernieuwste kersthits, het is maar net waar de inwoners van Nederland en België op stemmen”, zo zegt De Lange. “Dus als je wilt bepalen wat er bij de 150 radiozenders is te horen tijdens de kerstdagen, vul dan gelijk je top 5 in op www.winterse50.nl.”