25 jaar Muzikale Hartewensen

Het bekende verzoekplatenprogramma “Muzikale Hartewensen” van RTV Slogo is jarig. Al 25 jaar zorgen vrijwilligers er voor dat geestelijke muziek op verzoek wordt uitgezonden op de lokale radio. Er is er geen enkel radioprogramma dat al zo veel jaren bestaat bij een lokale omroep op Goeree-Overflakkee. De eerste uitzending van “Muzikale Hartewensen” vond plaats op 24 april 1990. Dat was bij Radio Flakkee in Dirksland. De aanvragen stroomden binnen. Predikanten, ouderlingen en vele anderen zorgden welke week voor een korte meditatie. Het is een programma met verzoeken en één meditatie. En zo is de programmering nog steeds. Het was een tijd dat donateurs zich massaal aanmelden via Muzikale Hartewensen. Men bracht dozen met oude langspeelplaten naar de studio: “Het is beter dat ze naar jullie gaan dan naar de vuilnisbelt”, zei men dan. De beste langspeelplaten werden opgenomen in de collectie. De anderen moesten toch naar de vuilnisbelt. Inmiddels zijn de langspeelplaten niet meer in gebruik. Bijzondere opnamen, zoals van het Jo Vincent Kwartet, zijn overgezet op cd. Inmiddels kan aan bijna alle verzoeken voldaan worden, want de cd-collectie is behoorlijk uitgebreid. Veel cd’s kreeg het team van plaatselijke koren en solisten, zoals het Dirkslands Mannenkoor, Lennert en Maria Knops, Martin Mans en nog vele anderen. Een aantal cd’s werden gekocht.

Helaas kon Radio Flakkee het financieel niet bolwerken en vertrok het team van “Muzikale Hartewensen” naar Radio Superstar in Middelharnis waar ze met open armen werden ontvangen. Na de gemeentelijke herindeling mocht er maar één lokale omroep uitzenden op Goeree-Overflakkee. Dat werd RTV Slogo. Daarom moest het team van “Muzikale Hartewensen” ook afscheid nemen van Radio Superstar. Vanaf 9 april 2014 is “Muzikale Hartewensen” op elke woensdagavond van 7 tot 9 uur te beluisteren op de frequenties van RTV Slogo.

In al die 25 jaren zijn diverse medewerkers gekomen en weer gegaan. Slechts een enkele keer heeft het even kritiek gestaan of het programma wel door kon gaan omdat er te weinig vrijwilligers waren. Maar dat werd snel opgelost en op dit moment zijn er 6 teamleden actief. Voor de planning zou één of twee vrijwilligers erbij heel goed zijn. Wie daar iets voor voelt kan van tevoren op woensdagavond de studio aan de Hofdijksweg 46a in Ouddorp binnenstappen om zich vrijblijvend te laten informeren. Het kost je niets, je verdient niets, maar het werk wordt door velen gewaardeerd.

Op woensdagavond 22 april 2015 zal tussen 7 en 9 uur aandacht aan het jubileum worden gegeven. Andrea Stribosch uit Dirksland is één van de oprichtsters van “Muzikale Hartewensen”. Zij vertelt die avond hoe het programma werd opgestart, waar de platen en de cd’s vandaan kwamen en hoe het verder ging in die beginperiode. Er wordt uiteraard een meditatie uitgesproken. Dat wordt gedaan door mevr. Bea Poortvliet- Kagchelland. Zij was één van de eersten die een meditatie verzorgden in “Muzikale Hartewensen”. En enkele oud-presentatoren zullen weer eens een plaatje aankondigen. Er kunnen al verzoeken voor die avond worden aangevraagd via mh@rtvslogo.nl of per brief(kaart) naar RTV Slogo, Hofdijksweg 46a, 3253 KB Ouddorp. Maar…. vol is vol en daarna worden verzoeken samengevoegd.