“De Notenkraker” nieuw op RTV Slogo

Vanaf donderdag 5 maart kunt u op RTV Slogo, elke donderdagochtend tussen 10 en 11 uur, luisteren naar het nieuwe programma “De Notenkraker”, een programma over en met klassieke muziek.

Op een luchtige en toegankelijke wijze zal telkens aan de hand van een wekelijks thema uitleg gegeven worden over bepaalde klassieke stukken en zal ook het een en ander ten gehore worden gebracht. De thema’s zullen soms afgestemd zijn op de actualiteit of soms een willekeurig karakter hebben. De presentatoren, Titania Poort en Hans van der Wulp, geven achtergrondinformatie over het ontstaan van het stuk of over de componist of laten zien hoe de muziek beïnvloed is geweest door de tijd en omstandigheden waarin ze werd gecomponeerd. Ook worden verbanden gelegd met de hedendaagse muziek.

De titel van het programma is ontleend aan een ballet waarvoor Tsjaikovski de muziek schreef. Daarom zal het thema van de eerste uitzending ook “De Notenkraker Suite” zijn. Aan de hand van enkele voorbeelden wordt onder andere geïllustreerd hoe beeldend muziek kan zijn. Iedere week zal er gevarieerd programma gemaakt worden met klassieke stukken Van Bach tot Beethoven, van Mahler tot Mozart, van Mendelssohn tot Mengelberg en van Strauss tot Sjostakovitsj.

“Klassieke” Technicus gezocht

Ondanks dat al begonnen wordt met de uitzendingen van het programma zijn de medewerkers van “De Notenkraker” nog op zoek naar een technicus die deze uitzendingen op vaste basis wil gaan verzorgen. Deze vrijwilliger wordt door RTV Slogo intern opgeleid en zal samen met Titania en Hans het vaste team gaan vormen voor het programma “De Notenkraker”. Mensen die zin hebben in deze mooie uitdaging kunnen zich aanmelden via denotenkraker@rtvslogo.nl

Het programma “De Notenkraker” wordt uitgezonden op donderdagmorgen tussen 10 en 11 uur en herhaald op dinsdagavond van 21 uur. Daarnaast kan het programma terugbeluisterd worden via “radioprogramma gemist” op de website.