RTV Slogo wijzigt uitzendfrequentie

Al sinds de start van de uitzendingen van RTV Slogo, de lokale omroep voor de gemeente Goeree-Overflakkee, probeert de omroep ook via de ether alle inwoners te bereiken.

In eerste instantie is er een aanvraag ingediend voor 1 frequentie voor de gehele gemeente maar deze is echter geweigerd door de toezichthoudende overheidsinstanties.

Vanuit studiolocatie Ouddorp wordt vanaf het begin al uitgezonden via FM 105.6 voor het westelijke deel van het eiland en sinds juli 2014 is daar de tweede frequentie FM 105.3 bijgekomen waarmee er uitgezonden wordt vanaf de watertoren in Dirksland en die bedoeld is voor het oostelijke deel van de gemeente. Bij het in gebruik nemen van deze frequentie bleek al dat dit niet het gewenste resultaat had want o.a. Achthuizen en Ooltgensplaat konden niet storingsvrij worden bereikt.

De afgelopen maanden zijn er diverse aanvragen en testen uitgevoerd wat uit eindelijk heeft geleid tot het verstrekken van een vergunning voor het uitzenden via de nieuwe etherfrequentie 105.9 FM die gericht zal worden op het oostelijke deel van het uitzendgebied.  Door deze wijziging, die uitgevoerd wordt op dinsdag 23 december, komt de frequentie 105.3 FM te vervallen.

Dus vanaf 23 december kunt u de radioprogramma’s van uw lokale omroep ontvangen via de  etherfrequenties 105.6 FM (west), 105.9 FM (oost), digitaal UPC Kanaal 80, analoge kabel 105.9 Mhz en via de livestream op de website.