Populairste kersthits bij RTV Slogo

De vijftig populairste kersthits zijn ook dit jaar te horen in de Winterse 50 bij RTV SLOGO. In de hitlijst staan elk jaar de meest populaire kersthits die ooit zijn gemaakt. Van het oeroude White Christmas van Bing Crosby tot recenter werk, zoals Being alone at Christmas van Miss Montreal. Tot en met zondag 14 december kan op de site www.winterse50.nl gestemd worden voor de Winterse 50 2014. Wie op deze site een persoonlijke top 5 invult met favoriete kerstnummers, maakt daarmee ook kans op een vakantie in een luxe villa in Tsjechië voor 16 personen. De Winterse 50 van dit jaar wordt rond Kerst uitgezonden bij meer dan 150 radiozenders in Nederland en België. RTV Slogo zendt de Winterse 50 dit jaar uit op woensdag 24 december van 14:00 tot 18:00 uur. Op eerste kerstdag word de uitzending herhaald tussen 16:00 en 20:00 uur. Naast de radio-uitzendingen komt er ook een televisiespecial die bij veel lokale omroepen te zien is. Een overzicht van alle uitzendingen staat op www.winterse50.nl.

“Ik ben erg benieuwd wat Band Aid dit jaar gaat doen”, vertelt Martijn de Lange, die de hitlijst in 2002 heeft opgestart bij de lokale omroep TV Enschede FM. “De eerste versie van Do they know it’s Christmas? uit 1984 was altijd nog de populairste, maar met de nieuwe versie van Band Aid 30 zou er wel eens een wedloop tussen de twee versies kunnen ontstaan.” In de lijst van vorig jaar stond Wham! bovenaan met hun klassieker Last Christmas, Band Aid stond op twee en Chris Rea was de nummer drie met Driving home for Christmas. “In de Winterse 50 is uiteraard ook plek voor de allernieuwste kersthits, het is maar net waar de inwoners van Nederland en België op stemmen”, zo zegt De Lange. “Dus als je wilt bepalen wat er bij de 150 radiozenders is te horen tijdens de kerstdagen, vul dan gelijk je top 5 in op www.winterse50.nl.”