Uitzending ‘Dankdag’ (5 november)

De eerste woensdag in november zijn er op vele plekken vieringen rond ‘dankdag voor gewas en arbeid’, dit is ook het geval bij de Doopsgezinde Gemeente van Ouddorp. Deze viering is te beluisteren via RTV Slogo, de uitzending begint om 19:00 uur.

Het zijn indrukwekkende vieringen soms. Vroeger vieringen die, vooral in de sterk met de landbouwverbonden gebieden, bijzonder hoge dankbaarheids-collectegelden opbrachten.

Een dag en dienst om stil te staan bij de zegen van de arbeid, van het groeien en bloeien en van een oogst die vaak tot tevredenheid stemt, tot dank. Reden tot dank is er genoeg, recessie of niet. Tel uw zegeningen één voor één! In het besef dat wij in Gods naam ons inzetten voor de medemens en de aarde, en zo ‘zaaien’, en dat God de wasdom bepaalt, de zegening ‘verstrekt’, en de Heer’ is van het maaien… ook als ‘zaaien en maaien’ geestelijk verstaan wordt.

Vanwege de uitzending van de dankdagdienst komt de uitzending van ‘Muzikale Hartewensen’ op 5 november te vervallen.