Nieuw op RTV Slogo: Muziek-Eiland

Even bijkomen van alle actualiteiten en evenementen uit het programma Goedemorgen Goeree-Overflakkee of de warming-up doen voor Sport-Lokaal? Dat kan op zaterdagmiddag tussen 12:00 en 14:00 uur met het programma ‘Muziek Eiland’ gepresenteerd door Cees Poortvlliet.

Steeds meer oudmedewerkers van de voormalige lokale omroepen van het eiland weten de studio van RTV Slogo te vinden en gaan een bijdrage leveren aan de lokale omroep.

Zo ook Cees Poortvliet. Ooit in 1980 begonnen met zijn eerste piratenzender Radio Atletico, maar erg lang duurde dit avontuur niet want na twee maanden ging de zender uit de lucht aldus de enthousiaste Cees Poortvliet. “In 1981 ben ik een programma gaan presenteren bij de piraat Radio Superstar als Cees van den Berg en was ik te beluisteren op de zaterdagmiddag en later ben ik ook nog actief geweest bij RGO.” In 1989 ontstond de eerste legale lokale omroep op Goeree-Overflakkee en sloot ik me aan bij Radio Superstar en maakte elke werkdag tussen 16.00-17.30 uur een programma op deze zender. In 1991 ben ik overgestapt naar Radio Flakkee waar ik me naast het presenteren van de programma’s Flakcees Ontwaken, Wissel, Flakkee Sport Centraal, Omloopradio en de Roparun ook bezig hield met de radioautomatisering. In 1999 ben ik verhuist naar Etten-Leur en heb ik mijn radioactiviteiten op een laag pitje gezet.”

Waarom dan nu toch weer een radioprogramma? “Eindelijk is er, met RTV Slogo, een omroep voor heel Goeree-Overflakkee en daar wil ik mij voor inzetten en hoop dat vele oud collega’s mij volgen.”

‘Muziek Eiland’ is een programma met veel muziek en ook is er elke week een gesprek met een eiland gast. Dit kan iemand zijn uit de actualiteit maar ook gewoon iemand die een interessant beroep of hobby heeft. De eerste serie eiland gasten zijn mensen die hun carrière begonnen zijn bij een van de Flakkeese omroepen en nu actief zijn bij een landelijke, regionale of commerciële omroep.

In het programma is er ook een interactief spelletje voor de luisteraars genaamd “schatgraven”.

In dit onderdeel hoort u een oud nieuwsfragment en een plaat uit het zelfde jaartal. De luisteraars moeten vervolgens raden uit welk jaartal dit afkomstig is en kunnen daar mooie prijzen mee winnen. De oplossing kan doorgemaild worden naar: muziekeiland@rtvslogo.nl

Meer informatie over het programma en de opgave van schatgraven is terug te vinden op de facebook-pagina van het programma: www.facebook.com/muziekeiland.