Diversiteit aan onderwerpen in Met Wie

In de eerste uitzendingen van de maand juli is er een diversiteit aan gespreksonderwerpen te horen in het door RTV Slogo uitgezonden radioprogramma “Met wie…”

In een extra uur tussen 18:00-19:00 uur van het programma Met Wie, op dinsdag 15 juli, komen de Goede Doelen van de Omloop langs en wordt er gesproken met Charlotte Poortvliet, coördinator markering en communicatie Van Weel Bethesda Ziekenhuis, Mirte van der Graaf, Regio coördinator Zuid Holland, Noord Holland en Utrecht van Best Buddies en Kees Witte, van Kika Goeree-Overflakkee.

Tussen 19.00 tot 20.00 uur, schuiven Sarette Bakelaar en Toon Meeuwsen aan bij presentatrice Carla Hersbach. Sarette Bakelaar is docent beeldende kunst & vormgeving, edelsmid en zij geeft al jarenlang schilder- en tekenles aan volwassenen en kinderen.

Toon Meeuwsen is de stadsgids van Goedereede en Ambassadeur van het landschap van Goeree Overflakkee. Beiden zijn IVN gediplomeerde, ervaren natuurgidsen met een zeegids certificaat. Ook wordt er gesproken over Woe Wei, Art & Events. (Woe Wei betekent letterlijk “zonder doen veroorzaken of maken”)

In het laatste uur is dhr. Cees Sinke in de studio. Dhr. Sinke is voorzitter Visserijvereniging Zuid-West. De visserijhaven in Stellendam is uitgebreid en compleet; de haven bestaat uit een binnen- en buitenhaven, een vissersvloot, scheepswerven en een visserijschool. De visserij is belangrijk voor de economie op Goeree- Overflakkee en Dhr. Sinke kan ons hier natuurlijk veel over vertellen.

In de uitzending op 22 juli zijn er in het eerste uur twee bestuursleden van de Voedselbank in de studio. Het belangrijkste doel van de Voedselbank is: medeburgers op Goeree-Overflakkee, die door omstandigheden onvoldoende voedsel of kleding kunnen kopen, wekelijks van een voedselpakket te voorzien. Vanavond horen we hoe dit in z’n werk gaat, hoe je jezelf aan kunt melden en alle overige belangrijke informatie.

In het 2e uur komt Aukje Tsjitske Dieleman vertellen over het RETT-syndroom. Dit is een aangeboren ontwikkelingsstoornis, die vrijwel alleen bij meisjes voorkomt. De ontwikkeling van deze meisjes staat op jonge leeftijd stil. Het is een ontwikkelingsstoornis van het zenuwstelsel, met name de hersenstam. De symptonen treden op na een periode van ogenschijnlijk normale ontwikkeling.

Dinsdag 29 juli is er geen uitzending van Met Wie i.v.m. de actie 96 uur voor KiKa.
Het programma “Met wie…” wordt uitgezonden op dinsdagavond tussen 19:00 en 21:00 uur en wordt samengesteld en gepresenteerd door Carla Hersbach en de techniek is handen van Jan Hersbach. De herhaling van dit programma is te beluisteren op donderdagmorgen tussen 10:00 en 12:00 of eventueel via “radioprogramma gemist” op de website.

Heeft u een onderwerp wat u onder de aandacht wil brengen bij de inwoners van Goeree Overflakkee? Geef dit dan door via metwie@rtvslogo.nl en wie weet bent u binnenkort te horen in het programma “Met wie…”