Diverse partijen te gast in Polivak

In het politieke programma ‘Polivak’ worden de komende weken, afwisselend met de raadsvergadering van de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee, interviews uitgezonden met raadsleden van diverse partijen op Goeree Overflakkee.

Op 3 juli is Addy Reijerkerk van de VVD te gast. Met haar wordt gesproken over onder andere het betrekken van de burger bij de politiek, eilandmarketing, waarom zij in de politiek zit, de verhoudingen in de raad, haar positie als vrouw in de raad.

Op 10 juli kunt u luisteren naar een live-verslag van de raadsvergadering.

17 juli is er een interview met Binic Vreugde van Vitale Kernen Goeree Overflakkee. Met hem gesproken over zijn rol als oppositie, de verhoudingen burger-politiek, de windmolenproblematiek en de uitgesproken visie van de fractie van VKGO hierin, de verschraling van en in de zorg en de verhoudingen in de raad.

In de uitzending van 21 juli kunt u luisteren naar een interview met Bert Tuk van de Christen Unie. Het gesprek gaat onder andere over het verschil tussen wethouderschap en raadslid, coalitie-oppositie de verhoudingen, burgerbijeenkomsten, contacten met de burger, werkbezoeken, duurzame energie en het coalitieakkoord.

Adrie van Gurp van de SGP is op 31 juli te gast. Het gesprek gaat onder andere over zijn ervaring als raadslid gedurende 20 jaar, de zondagsrust, hockeyveld, de herindeling en de resultaten daarvan, de principiële uitgangspunten van zijn partij, blauwalg en zijn portefeuille.