Actuele TV uitzendingen RTV Slogo

De komende weken zijn er diverse tv-reportages te zien van activiteiten en evenementen die georganiseerd zijn op Goeree-Overflakkee. Hierbij gaat het onder meer om de Truckrun, de Goereese Portdagen en de afronding van ‘CPO Molenplein’ (Middelharnis).

Geslaagde Truckrun nu te bekijken via RTV Slogo

De derde zaterdag van juni was prinsen- en prinsessendag! Vroeg in de morgen kwamen in Middelharnis 186 chauffeurs aan om de bewoners van Hernesseroord op te halen voor de 26e truckrun. Na maanden van voorbereiding kon de rit dan eindelijk weer van start. Bewoners kijken al weken reikhalzend uit naar dit spektakel, maar natuurlijk ook de dames en heren chauffeurs die graag hun vrije zaterdag opofferden om deze dag voor deze mensen mogelijk te maken. En niet alleen de chauffeurs, maar ook de andere vrijwilligers, verkeersbegeleiders, begeleiders van bewoners, mensen die lunch verzorgen en ga zo maar door. Er is een kort videoverslag gemaakt door RTV Slogo waar natuurlijk heel veel blije mensen op te zien zijn. Kijken dus! Deze uitzending is te zien tot 1 juli a.s.

Hilarisch toneelspel op de Goereese Portdagen

Het feest op 19, 20 en 21 juni was een herinnering aan de bijzondere gebeurtenis in 1918 waarbij vissers 900 vaten port aan wal brachten in Goedereede. De vaten waren opgevist uit de Noordzee, afkomstig van een schip dat op een mijn was gelopen. Toneelgroep ‘De Klokkedieven’ voerden zaterdagmiddag en -avond een geweldig toneelstuk uit op de markt. Opa verteld in het stuk aan zijn kleinzoon over de 1e wereldoorlog die begon toen Prins Ferdinand uit Oostenrijk werd doodgeschoten. Dit gebeurde vlak daarna dan ook live voor het publiek. Het stuk speelde zich verder lokaal af in Goedereede, waarbij Kees, de geliefde van Geertje, voor 14 maanden gaat vechten in Belgie. Als hij terugkomt is het groot feest, en dat wordt nog groter als er voor de haven een schip op een mijn loopt. Een oorverdovende klap schrikt iedereen op. De vaten port drijven in de haven, de vissers helemaal ladderzat. Een hilarisch moment. Tevens hilarisch is het moment als Kees met Geertje in het huwelijk bevestigd wordt door een ambtenaar die ook wat te diep in het glaasje port heeft gekeken. De sfeer was geweldig, mede door de vele mensen die in oude kledingstijl door het dorp liepen, en dat waren zeker niet alleen de acteurs van ‘De Klokkedieven’.

Er is een compleet videoverslag gemaakt van het toneelstuk door RTV Slogo. Proef de sfeer van vroeger, herken de uitspraken, genieten dus! Het toneelstuk is te zien van 30 juni t/m 7 juli.

Officiële afronding CPO Molenplein Middelharnis

Donderdag 19 juni 2014 vond de feestelijke afronding van CPO Molenplein in Middelharnis plaats. Na een aantal toespraken was er een gezellige barbecue waar huurders en kopers elkaar op een informele manier konden ontmoeten. Starten met een eigen koopwoning is voor veel jongeren erg moeilijk. Het nieuwbouwproject CPO (Collectief Particulier Ondernemerschap) Molenplein van gemeente Goeree-Overflakkee en Woongoed GO heeft het echter mogelijk gemaakt dat een aantal jongeren hun eigen huis kunnen realiseren. Het project loopt al een aantal jaren en na wat tegenslagen waren de jongeren blij toen Woongoed GO als partner in beeld kwam. De woningbouwvereniging zorgde ervoor dat het project doorgang kon vinden door onder andere de twee woningen die nog niet verkocht waren aan te kopen. Deze komen in de verhuur en daarmee wordt de wachtlijst weer ingekort. RTV Slogo was erbij en legde alles vast op video. U kunt deze reportage bekijken tot en met 30 juni.

De TV-uitzendingen van RTV Slogo zijn 24 uur per dag te zien via UPC digitaal kanaal 31, analoge kabel op 67+/840.00 mhz. en via de website www.rtvslogo.nl. Kijk op teletekst pagina 666 voor actuele uitzendtijden en meer informatie.