Muzikale Hartewensen ook op RTV Slogo!

Ouddorp: Het eilandelijk bekende verzoekplatenprogramma “Muzikale Hartewensen” zal met ingang van Woensdag 9 april ook te beluisteren zijn, op de nieuwe lokale omroep voor de gemeente Goeree Overflakkee, RTV Slogo. Tussen 19:00 en 21:00 kunnen de trouwe luisteraars van dit programma weer hun wekelijks verzoek aanvragen bij de vertrouwde programmamakers.

“We zijn blij dat we dit goed beluisterde programma hebben kunnen toevoegen aan onze programmering” aldus bestuurslid Tim Hoek. “Dit programma is al meer dan 24 jaar een begrip op het eiland een heeft een trouwe groep luisteraars waarvoor het jammer zou zijn als dit programma zou verdwijnen. Ook is dit een duidelijk voorbeeld van onze doelstelling. We hebben altijd de verbindende factor willen zijn tussen de voormalige omroepen en hebben altijd open gestaan voor alle vormen van samenwerking.” Muzikale Hartewensen is het tweede verzoekplaten programma bij RTV Slogo, Tim Hoek verduidelijkt “Muzikale Hartewensen is een aanvulling op het programma U zij de Glorie wat nu al word uitgezonden. Beide programma’s zitten iedere week vol met verzoeken voor en door de inwoners van de gemeente, maar hebben ieder hun eigen luisterpubliek, identiteit en programmaformaat. De teamleden van beide programma’s gaan wel intensief met elkaar samenwerken om de luisteraars nog beter van dienst te kunnen zijn”

Oprichter van het programma Johan Kolff vertelt enthousiast over zijn programma: “Er bestaan veel radioprogramma’s. Maar als op Goeree-Overflakkee de naam van het radioprogramma “Muzikale Hartewensen” wordt genoemd, weten de meesten precies te vertellen dat het een verzoekplatenprogramma is voor geestelijke muziek, dat door de lokale omroep wordt uitgezonden.” Halverwege het 2-uur durende programma wordt een korte meditatie/overdenking uitgesproken door een predikant, ouderling of een ander, aldus de ouddorpse presentator van het programma.

De eerste uitzending van “Muzikale Hartewensen” vond plaats op 24 april 1990 en werd uitgezonden door Radio Flakkee in de voormalige gemeente Dirksland. In het begin hadden de programmamakers maar weinig langspeelplaten en cd’s. Maar dat veranderde snel toen plaatselijke koren en musici ontdekten dat zij hun product konden laten horen via het radioprogramma. Ook koren, musici en solisten uit andere delen van het land hoorden van het bestaan van “Muzikale Hartewensen” en stuurden soms uit eigen beweging hun nieuwste cd toe. Het team dat het programma maakt, bezit op dit moment ongeveer 700 cd’s en kan daarmee bijna alle verzoeken honoreren.

Op 3 februari 2009 werd “Muzikale Hartewensen” voor de laatste keer uitgezonden door Radio Flakkee. Enkele dagen later hield deze omroep op te bestaan. Tot grote vreugde van de medewerkers van het programma en de luisteraars kon het programma enkele maanden later worden voortgezet bij Radio Superstar, de lokale omroep van de gemeente Middelharnis, en later van de gemeenten Oostflakkee en Dirksland. Maar door het toekennen van de uitzendvergunning aan RTV Slogo heeft het team besloten zich aan te sluiten bij de nieuwe lokale omroep om zo met elkaar te gaan samenwerken zodat de luisteraars dit programma niet hoeven te missen.

Op woensdag 19 maart j.l. is de laatste uitzending geweest vanuit Middelharnis en vanaf 9 april zullen de uitzending weer verder gaan bij RTV Slogo. Het concept van het programma is niet veranderd sinds de start in 1990. Het team bestaat uit 5 enthousiaste medewerkers die elke woensdagavond van 19.00 – 21.00 uur de schriftelijke en telefonisch verzoeken bekijken en de gevraagde liederen of psalmen ten gehore brengen.

Tijdens de uitzending kan gebeld worden naar de studio via 0187-682630 maar men kan ook mailen naar mh@rtvslogo.nl en binnenkort is het ook mogelijk om via de website een groet of verzoek aanvragen door middel van het digitale aanvraag formulier op www.rtvslogo.nl

Tim Hoek vraagt de luisteraars de komende weken nog wel begrip voor de mindere ontvangst, kwaliteit en bereik van de zender. “Voorlopig zenden we nog uit via FM 105.6 vanuit Ouddorp maar binnenkort zal er een nieuwe uitzendinstallatie geplaatst worden centraal op het eiland en zullen we ook van frequentie veranderen zodat we overal storingsvrij te ontvangen zijn. Op de analoge kabel zal deze omzetting plaats vinden op 8 april en dan zijn we op het hele eiland te ontvangen via 105.9 Mhz. Maar daarnaast zenden wij ook uit via onze internetstream en is ‘Muzikale hartewensen’ ook te beluisteren via ‘radioprogramma gemist'”. “We hebben nog enkele maanden nodig om alles technisch aan te passen en gereed te maken voor de toekomst”, besluit Tim Hoek zijn toelichting.