RTV Slogo officieel dé lokale omroep

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) heeft besloten om per 9 maart 2014 de Stichting Lokale Omroep Goeree Overflakkee (SLOGO) aan te wijzen als enige lokale media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de Gemeente Goeree-Overflakkee. De vergunning geldt voor een periode van vijf jaar. Belangrijk aspect voor de toewijzing is de representativiteit; de waarborg dat alle geledingen van de eilandbewoners aan bod zullen komen. Radio Goeree-Overflakkee (voorheen Superstar) en Radio Goeree Lokaal moeten de uitzendingen onmiddellijk staken, want hun uitzendvergunningen zijn per direct ingetrokken door het CvdM. Het heeft even geduurd voor het commissariaat tot het besluit kwam, maar vanaf nu is RTV Slogo dus officieel dé publieke lokale radio- en televisieomroep van ons eiland.

Bereikbaarheid

Om op het hele eiland goed bereikbaar te zijn is RTV Slogo in gesprek met Agentschap Telecom voor de toewijzing van een nieuwe etherfrequentie en de opstelplaats voor een nieuwe antenne. Volgens bestuursvoorzitter Teun Bakelaar kan het wel enige tijd gaan duren voor men volledig kan uitzenden. Voorlopig worden de radioprogramma’s via de frequentie 105.6 FM ether, kabel 105.9 Mhz en via de internetstream op www.rtvslogo.nl uitgezonden. Daarnaast zal zo spoedig mogelijk begonnen worden met de uitzendingen via het tv-kanaal, zowel op het digitale UPC-kanaal 31 als via de analoge kabel 67+/840 Mhz.

Samenwerking

Bakelaar licht toe dat er samenwerking is met reeds bestaande mediabedrijven. ‘Radio Goeree Lokaal, waarvan we de studio voor onze uitzendingen al mochten gebruiken, heeft zich bij ons aangesloten. Koole Media Service, bekend van iGo.nl, gaat in samenwerking met ons de acquisitie doen om reclamegelden binnen te halen. Ook krijgen we van de gemeente een instandhoudingsbijdrage, geregelt via een uitkering uit het gemeentefonds waar gelden beschikbaar gesteld worden voor lokale omroepen. Daarnaast heb je meer nodig, want een omroep is gewoon heel duur.
Ik hoop ook dat de overige twee aanvragers, die de vergunning uiteindelijk niet hebben gekregen, zich alsnog bij ons aansluiten zodat we met elkaar kunnen gaan bouwen aan de nieuwe lokale omroep.’

Lokaal nieuws

RTV Slogo heeft als taak om de inwoners van Goeree Overflakkee zo snel als mogelijk te voorzien van het laatste nieuws. We maken daarbij gebruik van cross-media en verspreiden het nieuws via radio, televisie, internet en sociale media. Voor de content is men echter wel afhankelijk van verenigingen, stichtingen, organisaties en de inwoners zelf. Iedereen word verzocht om nieuwsberichten, en welke vorm dan ook, te sturen naar redactie@rtvslogo.nl

Vrijwilligers

Ondanks dat we al een aardig aantal vrijwillige medewerkers hebben zijn er nog veel meer nodig aldus Bakelaar. Bij iedere afdeling kunnen we nog mensen gebruiken om nog beter onze publieke taak uit te voeren en om nog meer programma’s te kunnen produceren. Denk hierbij aan technici, regisseurs, verslaggevers, redacteuren en presentatoren. Iedereen is welkom en na een intakegesprek en eventueel een korte opleiding kunnen nieuwe vrijwilligers ingezet worden in de organisatie. Aanmelden kan heel eenvoudig online via de vacaturepagina op de website.

Informatieavond

SLOGO zal de bewoners op de hoogte houden van de ontwikkelingen op het gebied van haar radio- en televisie-uitzendingen via de sociale en lokale media. Zo zal er zal er in het bestuurscentrum ‘Het Rondeel’ een algemene medewerkersinformatieavond georganiseerd worden. Daarvoor zullen medewerkers, aspirant-medewerkers, vrijwilligers, PBO-leden en overige belangstellenden worden uitgenodigd.

Kijk voor meer informatie op de website: www.rtvslogo.nl of volg ons via twitter: @RTVSlogo