Lokale politiek natuurlijk ook bij RTV SLOGO!

In de toekomstige radioprogrammering van RTV SLOGO is er ook plaats voor een programma waarin er aandacht besteed word aan de lokale politiek. Het bekende programma Polivak, wat vanaf de oprichting van Radio Goeree Lokaal al wordt uitgezonden, verhuist mee naar de nieuwe lokale omroep voor Goeree-Overflakkee.

Polivak is iedere donderdagavond van 19:00 uur te beluisteren en al vanaf het begin van de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee wordt de raadsvergadering live uitgezonden. Het programma wordt de komende maanden verder uitgebreid, dus gaan we ook weer aandacht besteden aan de achtergronden van de lokale politiek en komen er diverse onderwerpen aan bod. De komende maanden zullen ook alle politieke partijen voor de microfoon verschijnen.
Met alle raadsleden wordt er o.a. uitgebreid gesproken over hun ervaringen tot nu toe binnen de nieuwe gemeente hoe zijn de verhoudingen binnen de gemeenteraad, hoe is de positie van hun fractie en wat vinden ze van de debatten die gevoerd worden en de te volgen procedures.

Het team van Polivak is onlangs uitgebreid met Jan van Gurp uit Middelharnis en hij zal zich vooral gaan bezig houden met de algemene presentatie en de interviews met de raadsleden. Jan van Gurp is geen onbekende binnen de eilandelijke politiek. Hij is een van de oprichters van de RPF-afdeling Goedereede in de jaren tachtig en als laatste was hij bestuurlijk actief voor de ChristenUnie in de voormalige gemeente Middelharnis. Hopelijk zijn er nog meer vrijwilligers die zijn voorbeeld volgen en zich aanmelden als vrijwilliger bij de nieuwe lokale omroep van Goeree-Overflakkee.

Het programma Polivak wordt uitgezonden op donderdagavond vanaf 19:00 uur en de herhaling is te beluisteren op dinsdagmorgen vanaf 9:00 uur.

Heeft u een politiek onderwerp wat u onder de aandacht wil brengen bij de inwoners van Goeree-Overflakkee? Bent u politiek geïnteresseerd en wilt u meewerken aan het programma Polivak als bijvoorbeeld technicus of redactiemedewerker? Geef dit dan door via polivak@rtvslogo.nl

Tot het moment dat RTV Slogo in de lucht gaat is het programma Polivak te beluisteren op RGL FM. Radio Goeree Lokaal zend 24 uur per dag uit via FM 105.6 en op internet via de stream op www.rgl.nl