Programmering in Week 1 & 2 – 2022

Nieuwe TV-uitzendingen RTV Slogo:

RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook 2-wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan.

De items van week 1 & 2 – 2022 zijn:

Politieke Achtergronden – Wethouder Berend Jan Bruggeman:

In deze nieuwe aflevering van het programma spreek politiek verslaggever Jan van Gurp uitgebreid met wethouder Berend Jan Bruggeman over het verleden, het heden en de toekomst binnen de gemeente politiek.

’t Eiland Actueel – Boosterprik:

Immunoloog Marjolein van Egmond behandeld een vijftal vragen over de Boosterprik en Zorghotels vangen coronapatiënten op die niet meer op de Intensive Care hoeven te liggen, maar nog niet zonder zorg kunnen. Zij worden liefdevol ontvangen op hun ‘pop-up’ corona-afdeling. Op die manier komen voor andere patiënten weer plekken vrij in de ziekenhuizen.

Provincie Zuid-Holland – Waterbus & Innovatieve woningen:

De Provincie neemt als middenbestuur de verantwoordelijkheid om Zuid-Holland duurzaam en evenwichtig te vormen en maakt daarbij gebruik van haar positie, kennis en netwerk, zodat met de samenleving ondernemen, reizen, wonen en recreëren in Zuid-Holland wordt geoptimaliseerd. In deze reportage krijg je meer informatie over de Waterbus die in 2022 ook op Goeree-Overflakkee komt te rijden en volgt men de ontwikkeling van Innovatieve woningen.

Streekhistorie: – 2 dorpen en 1 stad – deel 3:

In deze serie worden unieke en historische beelden uitgezonden van Goeree – Overflakkee. Deze week het derde deel van de serie “2 dorpen en 1 Stad” van Jan & Jaap Maliepaard uit Stad aan het Haringvliet.

Uit het Archief – Shantykoor Neptunus -deel 3 :

In deze serie halen wij opnames uit ons archief. De komende weken kunt u kijken naar opnames van een jubileum concert van Shantykoor Neptunes. Een shanty is een zeemanslied dat vroeger aan boord van grote zeilschepen (met name op Frans-Canadese schepen) werd gezongen als arbeidslied. Er zijn vele shantykoren. Een shantykoor bestaat in principe alleen uit mannenstemmen. Traditioneel kunnen vrouwen enkel deel uitmaken van een shantykoor voor de begeleiding en directie. Als shantykoren niet a capella zingen, wordt de begeleiding vaak door een of meer accordeons verzorgd. Het repertoire moet hoofdzakelijk bestaan uit shanty’s en kan aangevuld worden met zeemansliederen of lokale liederen verwant aan de zee, haven of visserij.

Blik op Goeree Overflakkee – deel 81:

In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

Programma’s in de uitzending:

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00,17:30 en 22:00 uur uitgezonden.
Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten.
.
Heeft u tips, ideeën of eigen films?
Mail dan naar: redactie@rtvslogo.nl / televisie@rtvslogo.nl
.
Uitzendkanalen in het kort:
Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module:
Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.
.
Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: RTV Slogo en Twitter: @rtvslogo