Open Venster

Informatie over Open venster

Open venster is het gospel-muziek programma van RTV Slogo, het is elke maandagavond tussen 21 en 22 uur live te beluisteren.

Om het programma wat meer te laten zijn dan alleen maar een muziekprogramma, ben ik op zoek gegaan naar wat vulling, en zo ben ik uitgekomen op een agenda van allerhande evenementen, concerten en bijzondere gebeurtenissen. Afgestemd op de omgeving waarin RTV Slogo te ontvangen is, want tenslotte moet het wel betrekking hebben op ons uitzendgebied.
Heeft u zelf nog evenementen door te geven of heeft u nog goede ideeen voor vaste items in dit programma? De adressen staan onderaan de pagina.

U kunt zelf ook meewerken aan het programma, graag zelfs!
Niet alleen kunt u verzoekplaten aanvragen, maar ook gedichten zijn van harte welkom. Ik zal m’n best doen om die goed voor te lezen!
En natuurlijk zijn er hier in de omgeving nog wel meer evenementen die (nog) niet in de agenda staan, die kunt u natuurlijk ook doorgeven!
En misschien weet u nog wel meer leuke items voor dit programma te bedenken!

Luister daarom elke maandagavond naar een nieuwe aflevering of er wat voor u bij zit, of kijk het na in de agenda!

Open venster

Agenda #1049 – Uitzenddata: 06 en 12 april 2020 (week 15)
  • Komende tijd:
    geen bijeenkomsten en evenementen.
    info:
    Dankzij de corona-uitbraak.
Tot zover deze agenda.

Toekomstige gebeurtenissen

Ik geloof dat het zover is dat onze Heer Jezus Christus terug komt!

Tijdens Zijn eerste komst op aarde, nu ongeveer 2000 jaar geleden, vervulde Hij door Zijn sterven, begrafenis, opstanding en uitstorting van de Heilige Geest, achtereenvolgend de eerste 4 Joodse feesten (eigenlijk: God’s feesten): Pascha/Pesach, Ongezuurde broden, Eerstelingen en Pinksteren (Wekenfeest/Feest van de oogst).

Het is niet meer dan logisch dat Hij bij Zijn wederkomst ook de resterende 3 feesten (Feest van de Bazuinen, Verzoendag, Loofhuttenfeest) achtereenvolgend zal vervullen, te beginnen met het Joodse nieuwjaar/Rosj Hasjana/Feest van de Bazuinen, het enige feest dat begint aan het begin van een maand: op een nieuwe maan (Israel gebruikt een maan-gebaseerde kalender). Dit feest begint bij het eerste gezicht van de maan, wat 1 of 2 dagen kan duren. Hierdoor weet men van te voren het begin van het feest niet, daarom noemt men dit feest ook wel: Niemand kent de dag of het uur.

Verder is er nog iets opmerkelijks met Rosj Hasjana. In het oude testament (Exodus 12) heeft God het begin van het jaar verplaatst van het najaar naar het voorjaar (Nisan 1), dat begint in 2020 op 26 maart (en in 2021 op 14 maart).

Rond de verkiezingen in Israel kwam ik ook wat opmerkelijks tegen. Een rabbi Ben Jose ben Kisma heeft geprofeteerd dat de Zoon van David zou komen nadat er 3 keer een ‘gate’ (gouvernement) gekozen en gevallen was en voordat dit voor de 4e keer zou gebeuren: uitleg. Komende weken (verkiezingen op 23 maart 2021) zal blijken of dit inderdaad uitkomt!

Deze alternatieve (eindtijd) nieuws sites berichten daar (ook) over: Engelstalige sites:

Bovenstaande laat uiteraard weer duidelijk zien dat wij mensen heel graag zouden willen weten wanneer het zover is, maar dat onze kennis en kunde daartoe jammerlijk faalt. De Heer zei ook niet voor niets dat we de dag noch het uur weten, maar Hij roept wel op tot waakzaamheid! En vertelt tussen neus en lippen door nog even dat als we deze dingen zien gebeuren, “… zo weet dat het nabij is, voor de deur”. Het kan dus niet lang meer duren!

Contact info

Wilt u reageren op Open venster? Dat kan natuurlijk! Stuur een email naar: openvenster @ rtvslogo . nl (ivm. spam wel even de spaties weg halen). Tijdens de uitzending (op maandagavond) kunt u bellen naar de studio: (0187) – 68 26 30. Tenslotte staat de vertrouwde postbus voor u open: Open venster, Postbus 157, 3253 ZJ Ouddorp.