Op vrijdag 22 augustus om zeven uur 's avonds zal al weer de 25e omloop van Goeree-Overflakkee van start gaan. Deze wandeltocht, "De Omloop" die klein is begonnen, is nu uitgegroeid tot een groots evenement, met de mogelijkheid om verschillende afstanden af te leggen. De deelnemers die vrijdagavond om zeven uur 's-avonds starten zullen, als ze de tocht uit willen lopen, ongeveer 110 kilometer af moeten leggen en mogen hier maximaal 24 uur over doen.

Een complete omloop is 110 kilometer, maar sinds enige tijd bestaat er ook de mogelijkheid om een halve of éénderde wandeltocht (respectievelijk 50 en 30 km) te lopen. Dit jaar is aan het scala met mogelijk afstanden de zogenaamde Kennedymars toegevoegd, deelnemers aan deze mars moeten een afstand van 80 kilometer afleggen om bij de finish te komen.

Omloopverslag

Natuurlijk is ook dit jaar weer een groot aantal mensen van de nieuwe lokale omroep van Goeree-Overflakkee op pad om, net zoals bij de oude omroepen het geval was, weer verslag te doen van één van de grootste evenementen van de gemeente Goeree-Overflakkee en houden we de luisteraar via de radio op de hoogte van het laatste omloopnieuws. Evenals voorgaande jaren het geval was bij RGL FM zal er ook dit jaar weer via internet verslag worden uitgebracht van deze "tocht der tochten" zodat u, waar u zich ook ter wereld bevind, geen stap van de omloop van Goeree-Overflakkee hoeft te missen.

Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om de omloop, waar ook in Nederland of zelfs ter wereld, via een audio-stream op internet te beluisteren. Zodat men de verrichtingen van de, uit geheel Nederland en zelfs daarbuiten afkomstige, deelnemers overal kan volgen.

Oproep: Loper belicht!

Voor het vaste programmaonderdeel 'Loper belicht' zoekt RTV Slogo nog deelnemers aan de omloop van 2014. In het onderdeel 'loper belicht' komt niet de organisatie of een verslaggever aan het woord, maar is het een man of vrouw uit de praktijk. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via omloop@rtvslogo.nl.

Lees meer >>

Sponsor gallerij

OmloopNieuwsRadio wordt elk jaar weer mogelijk gemaakt door een aantal lokale bedrijven, hieronder vindt u deze bedrijven compleet met de links naar de website (indien aanwezig).OMLOOPNIEUWSRADIO 22 & 23 AUGUSTUS
ETHER 105.3 & 105.6 FM - KABEL 105.9 FM