Warning: Undefined array key "style" in /customers/5/2/a/rtvslogo.nl/httpd.www/omloop/2014/head-element.php on line 5

Aan de Omloop van Goeree-Overflakkee worden jaarlijks één of meerdere goede doelen verbonden, waarvoor de lopers zich individueel kunnen laten sponsoren. Elke deelnemer aan de volledige omloop heeft natuurlijk ook een eigen doel voor ogen: "Het halen van de finish binnen 24 uur!" en natuurlijk zo veel mogelijk geld op halen voor de goede doelen van De Omloop zelf.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Het hoofddoel van dit jaar is 'Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis'. Het 'Van Weel-Bethesda Ziekenhuis' in Dirksland biedt al 80 jaar betrouwbare ziekenhuiszorg in de regio Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland. Zo'n 75 specialisten bieden patiënten uit de regio "basiszorg PLUS". Men heeft er bij het ziekenhuis heel bewust voor gekozen om alleen die behandelingen zelf te doen die ook optimaal door het ziekenhuis uitgevoerd kunnen worden.

Zo wordt al jaren gewerkt bij het ziekenhuis, dit tot grote tevredenheid van de patiënten. Op deze wijze wordt een basisziekenhuis een basisziekenhuis PLUS, hierdoor kan een zeer specialistische begeleiding toch voor een belangrijk deel in de eigen omgeving gegeven worden. Bij overige complexe of zeer specialistische behandelingen worden de patiënten verwezen naar de vaste samenwerkingspartners die men heeft. Jaarlijks worden op deze manier door het ziekenhuis ruim 12000 patiënten geholpen.

Kwetsbaar ziekenhuis

Het is belangrijk voor het ziekenhuis om geborgen te zijn in de samenleving, lokale ziekenhuiszorg lijkt heel erg vanzelfsprekend, maar met de groeiende macht van verzekeraars en de huidige bezuinigingen is het ziekenhuis heel erg kwetsbaar. Zorg wordt verder uitgekleed en daarmee wordt zorg steeds meer de verantwoordelijkheid van ons allemaal. Door te streven naar een hoog niveau van zorgen patiëntvriendelijkheid, te blijven vernieuwen en verbeteren, probeert het ziekenhuis aan de rest van de samenleving te laten zien dat het onmisbaar is in de regio. Maar dat kan men niet alleen! Het behouden van uw ziekenhuis wordt meer en meer een zorg om gezamenlijk op te pakken.

Gezin voorop, renovatie van de kinderafdeling

Het gezin is voor het ziekenhuis de bouwsteen van de samenleving, ook tijdens ziekte laat je een kind niet alleen. Men wil de gezinsgerichte zorg verder uitbreiden. Dus zorg waarbij moeder, vader en kind (waar kan) de mogelijkheid krijgen om bij elkaar te zijn tijdens ziekte en het gezin betrokken te worden bij de zorg. Een mooi voorbeeld hiervan zijn kraamsuites van het ziekenhuis. Ook de kinderafdeling wil men graag opknappen en uitbreiden met couveusekamers, zodat ook daar moeders bij hun zieke kindje kunnen blijven.

Best Buddies Nederland

Evenals voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een meerjarig goed doel. Net als de afgelopen 5 jaar is het meerjarige goede doel ook dit jaar weer 'Best Buddies Nederland'.

Deze stichting zet zich in voor jonge mensen tussen de 16 en 35 jaar met een lichte verstandelijke beperking. Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau is gebleken dat 47% van de jongeren met een verstandelijke beperking geen vrienden heeft. Kunt u zich een leven zonder vrienden voorstellen? Wij ook niet!

Door een jongere met een verstandelijke beperking (Buddies) te koppelen in een één-op-één vriendschapsrelatie met een jongere zonder beperking (student-Buddies) bij hem of haar in de buurt, proberen we dit sociale isolement te doorbreken.

De website van Best Buddies Nederland bevat meer informatie over dit meerjarige goede doel.

KiKa Goeree-Overflakkee

Naast het hoofddoel en het meerjarige doel is er dit jaar ook wwer een "sub"-goede doel. Het "sub"-goede doel van 2014 is ook nu weer 'Kika Goeree-Overflakkee'.

Kika Goeree-Overflakkee heeft als doelstelling zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Kika en wil dit bewerkstelligen door het organiseren van allerlei evenementen en Kika zo veel mogelijk te promoten op braderieën etc.

Zieke en getraumatiseerde kinderen worden vaak belemmerd in hun kind zijn. Ze bevinden zich in een situatie waarin lachen, zingen, spelen en sporten, en al die andere dingen, die horen bij het kind zijn, niet meer vanzelf sprekend zijn. Hun omgeving is meestal gericht, op het behandelen en verhelpen van een aandoening of ziekte.

KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinder-kankercentra in Nederland:

Op de site van Kika Goeree-Overflakkee is meer informatie terug te vinden. Hier is bijvoorbeeld terug te vinden waar het team met een stand staat (of gestaan heeft) en wat de activiteit opgebracht heeft.