Welkom bij RTV Slogo's Omloop site

Op vrijdag 18 augustus om zeven uur 's avonds zal al weer de 28e omloop van Goeree-Overflakkee van start gaan. Deze wandeltocht, "De Omloop" die klein is begonnen, is nu uitgegroeid tot een groots evenement, met de mogelijkheid om verschillende afstanden af te leggen. Zoals al weer enige jaren gebruikelijk is start de complete omloop vanaf het Diekhuusplein te Middelharnis en de deelnemers die vrijdagavond om zeven uur 's-avonds starten zullen, als ze de tocht uit willen lopen, ongeveer 110 kilometer af moeten leggen en mogen hier maximaal 24 uur over doen.

Een complete omloop is 110 kilometer, maar sinds enige tijd bestaat er ook de mogelijkheid om een halve of éénderde wandeltocht (respectievelijk 50 en 30 km) te lopen. Verder is er ook de mogelijkheid om een afstand van 80 kilomter af te leggen, dit is een zogenaamde Kennedymars. Deze is ook officieel geregistreerd als een Kennedymars.

Mocht men 30 kilometer te lang vinden is er nu ook de mogelijkheid om een wandeltocht van slechts 15 kilometer af te leggen. Hiernaast is er ook nog de kinder-"omloop" voor de allerjongste deelnemers. Deze laatste twee looptochten starten niet vanaf het Diekhuusplein maar finishen er -uiteraard- wel.

Omloopverslag

Natuurlijk is ook dit jaar weer een groot aantal mensen van de lokale omroep van Goeree-Overflakkee op pad om, net zoals bij de oude omroepen het geval was, weer verslag te doen van één van de grootste evenementen van de gemeente Goeree-Overflakkee en houden we de luisteraar via de radio op de hoogte van het laatste omloopnieuws. Evenals voorgaande jaren het geval was zal er ook dit jaar weer via internet verslag worden uitgebracht van deze "tocht der tochten" zodat u, waar u zich ook ter wereld bevind, geen stap van de omloop van Goeree-Overflakkee hoeft te missen.

Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om de omloop, waar ook in Nederland of zelfs ter wereld, via een audio-stream op internet te beluisteren. Zodat men de verrichtingen van de, uit geheel Nederland en zelfs daarbuiten afkomstige, deelnemers overal kan volgen.

Sponsor gallerij

OmloopNieuwsRadio wordt elk jaar weer mogelijk gemaakt door een aantal lokale bedrijven, hieronder vindt u deze bedrijven compleet met de links naar de website (indien aanwezig).


 • Vragen/opmerkingen:
  omloop@rtvslogo.nl
 • RTV Slogo
  Postbus 157
  3253 ZJ Ouddorp
 • Studio-adres:
  Hofdijkseweg 46a
  Ouddorp (naast v.v. W.F.B.)
 • tel: (0187) 682630
  e-mail: omloop@rtvslogo.nl

OMLOOPNIEUWSRADIO 19 & 20 AUGUSTUS
ETHER 105.6 & 105.9 FM - KABEL 105.9 FM