Radio

Op 18 en 19 augustus 2017 presenteert RTV Slogo "OmloopNieuwsRadio". Vanaf vrijdag zes uur 's avonds tot zaterdag 20:00 uur volgt de lokale omroep van de gemeente Goeree-Overflakkee de lopers van de 28e Omloop van Goeree-Overflakkee weer op de voet, zodat u als luisteraar geen stap hoeft te missen!

Zo is er het actuele weerbericht, de actuele verslaggeving, de beste muziek en natuurlijk uw interactieve groetjes en verzoekjes.

Ieder uur wordt het onderdeel 'Loper belicht' uitgezonden. Hierin word live contact gezocht met een van deelnemers aan de omloop. De luisteraar krijgt op deze manier een actuele impressie van de omloop heet van de naald. "Hoe is de sfeer op dit moment?" en "Wat zijn uw persoonlijke indrukken? "Is het dit jaar zwaarder dan voorgaande keren?"

Hieronder staat welke deelnemer er aan bod komt in de rubriek, natuurlijk met achtergrondinformatie van de lopers die aan het woord komen.

Deelnemer Woonplaats Startnr Waarom doe je mee?
Abraham Maliepaard Stad a.h Haringvliet 1

De uitdaging om het nog steeds te kunnen doen, nadat ik in eind november 2004 een val maakte met gevolg bekken stuk en na vele operaties en revalidatie en een kunst heup en altijd chronisch pijn klachten waadoor het wandelen nu niet gemakkelijker gaat, maar ik kan en mag het nog steeds doen, het is nu ook puur uit lopen op karakter en niet opgeven.

Heleen v.d Tol Nelisse Middelharnis 4

Ik hou van uitdagingen en was helemaal dol op marathons lopen. Maar na een gecompliceerde onderbeensfractuur kon dat niet meer. Na bloed, zweet en tranen heb ik het toch weer voor elkaar gekregen om goed te kunnen lopen. Wel met een beperking maar dat voel ik alleen maar zelf en ik wil gewoon eens weten waar de grens ligt.

Daarnaast vind ik het doel voor het Sophia Kinderziekenhuis een buitgewoon mooie actie om me voor in te zetten. In mijn werk heb ik gezien hoe dapper kinderen zijn en hoe snel ze weer gaan spelen. Dat geeft mij de inspiratie om ook door te gaan en de draad weer op te pakken als het eens tegenzit.

Daarnaast heeft lopen ook helende functie. Helemaal alleen een wandeling van 25 km maken geeft zo'n voldoening. Je ziet mooie dingen onderweg, komt vaak aparte mensen tegen waar je soms even een praatje mee maakt en het zorgt voor een gevoel van rust. Na de Omloop blijf ik het er in ieder geval gewoon bij doen.

Ruben van der Roest Leiden 16

Doet voor de 1e keer mee

Ik doe het samen met een vriend en ik zie het als uitdaging voor mezelf om iets buitengewoons te bereiken waar ik trots op kan zijn en tegelijk het goede doel mee kan steunen.

Marjolein Knops Nieuwe Tonge 67

Doet voor de 1e keer mee

Het is een uitdaging en grensverleggend.

Thea & Ed den Hertog Zoetermeer 1005/1006

Doen voor de 1e keer mee

We doen mee om te kijken of we deze uitdaging kunnen redden, zodat we tijd hebben voor een goed gesprek en om geld op te halen voor dit prachtige goede doel.

We hebben twee jonge kinderen (26 maanden en 8 maanden) dus we kunnen niet echt 'voorslapen'. Daarnaast geef ik nog borstvoeding en ben ik van plan een aantal keer te kolven als we rusten op de rustpunten waar de bagage wordt geleverd.

Gerrit Westenberg Dirksland 2027

Uitdaging. Zeker de eerste paar keren. Overbrugging zomerstop voetbal, want ik vind het vreselijk om niet te sporten. Afvallen.

Mijn laatste deelname in 2013 zou ook echt mijn laatste worden. Juist die editie ben ik uitgevallen, dus dat gaf me een onbevredigend gevoel. Het bleef toch kriebelen... Vorig jaar ben ik weer gaan trainen, maar toen heb ik niet meegedaan ivm de 18e verjaardag van mijn Poolse nicht. Dat werd in het 'Omloopweekend' nogal uitgebreid gevierd in Polen.

Dit jaar ben ik weer begonnen met trainen, met het doel om de 110km te lopen, maar door mijn werk kom ik niet echt aan trainen toe. Ik kom simpelweg niet aan de kilometers die nodig zijn om met een gerust gevoel te starten. Daarom dit jaar de halve...

En mijn startnummer is precies het jaar wanneer ik met pensioen ga... 2027!

Marijn Nap Ouddorp 2003

In oktober dit jaar loop ik een sponsormarathon van 63 km in Indonesië voor stichting Compassion. Als voorbereiding op deze lange afstandswandeling loop ik samen met Lydia Testers uit Dinteloord de halve omloop. Ook zij gaat mee doen aan dezelfde sponsormarathon. De halve omloop is een mooie manier om voor deze afstand te oefenen. Daarnaast ga ik op een stuk van het eiland lopen, waar ik niet zo vaak loop. En zeker niet het stuk wat we nu gaan lopen.

De sponsormarathon wordt ook wel Muskathlon genoemd, omdat deze marathon wordt georganiseerd door de 4e Musketiers. Een christelijke beweging die zich in zetten tegen onrecht.Ik loop de Muskathlon voor stichting Compassion. Deze stichting helpt kinderen in extreme armoede aan voedsel, medische zorg, onderwijs en wat verder nodig is. Meer informatie is te vinden op mijn website: www.marijnnap.nl.

Corrie de Boed-Tanis
(namens team Fit4fun)
Dirksland 2558

Fit4Fun onderdeel van Sjaloom Zorg. Het comité organiseerd maandelijks activiteiten voor mensen met een beperking. Zomers zijn er veel buitenactiviteiten en in de winter zijn er binnenactiviteiten. Door en met een grote groep vrijwilligers worden deze activiteiten mogelijk gemaakt. Na een aantal jaren mee te hebben gedaan met de 5 en de 15 kilometer. Gaan we nu met 11 clienten en begeleiding de uitdaging aan van 20 kilometer.

Team fit 4 Fun:

  • Corrie de Boed 2558
  • Karin Voogd 2559
  • Andre Troost 2560
  • Peter Otte 2561
  • Mike Moerkerke 2562
  • Lennart Koppenaal 2563
  • Yvonne de Wit 2564
  • Peter Koppenaal 2565
  • Tamara de Jong 2566
  • Nienke Bruinsma 2628
  • Rik de Jong 2629
Marco v.d. Zweep Middelharnis 1500

Ik vind het erg leuk om deel te nemen en het is goed voor mijn conditie en ik steun daarmee ook het goede doel. Ik heb zelf epilepsie en de noodmedicatie heb ik altijd bij me in mijn heuptasje. Dit is een neuspray.

Amy van Rossum
(moeder Geralda Maliepaard)
Oude-Tonge 5100

Amy doet mee voor de zieke kinderen in het Sophia-kinderziekenhuis. Amy heeft hier een paar jaar zelf gelopen voor eet problemen en heeft dit overwonnen en is hier erg blij mee.

Ze wil hiermee een nare periode afsluiten en achter haar laten. Haar eerste aapje is dan ook aan haar geschonken door haar opa Abraham Maliepaard (startnr. 1 / 110km) die zich al jaren voor de goede doelen inzet. Haar aapje zal dan deze 15 km ook mee gaan.