Persberichten en het laatste nieuws

Evenals voorgaande jaren zult u hier gedurende de omloop het laatste nieuws vinden.

Hieronder staan verder diverse (pers)berichten uitgegeven door de organisatie van "De Omloop".

Side-events tijdens de Omloop

Op diverse plaatsen op de route worden er evenementen georganiseerd, Hieronder een overzicht op volgorde van de route.

Middelharnis - Winnaar Voice of Holland geeft de aftrap!

Vrijdag, vanaf 18.00 uur – Diekhuusplein Middelharnis

Niemand minder dan de winnaar van de Voice of Holland 2017/2018 komt optreden bij de start van de Omloop. Jim van der Zee schrijft zijn eigen liedjes, speelt gitaar en zingt. Al op zijn zesde begon hij met gitaar spelen, na de middelbare school ontwikkelde hij zijn muzikale talent op het conservatorium. Tot zijn deelname aan de Voice trad Jim op als straatmuzikant en zong in kroegen en strandtenten. Door het winnen van de talentenshow is hij in 1 klap doorgebroken, zo zong hij op Koningsdag voor de Koninklijke familie.

Stellendam

Vrijdag vanaf 21:00 uur – Buitenhaven Stellendam

De visafslag is de eerste publieksplaats, een locatie waar de lopers even kunnen uitblazen, eten, drinken en een praatje maken met de supporters. Er is muziek van Sax a Holic.

Goedereede

Vrijdag vanaf 21.30 uur - Centrum Goedereede

Eén van de gezelligste plekken om te genieten van de Omloop. Lopers en publiek krijgen een warm welkom in het stadje en worden getrakteerd op live muziek. Ook voor de toeschouwers wordt het een groot feest met diverse optredens

Ouddorp Duin

Vrijdag vanaf 21:00 uur tot middernacht

Voor het eerst gaat de route van de Omloop langs Ouddorp Duin. Daar wordt een feestje georganiseerd om lopers een hart onder de riem te steken voor ze het strand op gaan. Een leuke plek voor supporters om de lopers aan de moedigen. Maar ook iedereen die gewoon zin heeft in een feestje is welkom. Er is onder andere een optreden van de flakkeese band Soggy B.

Ouddorp - beachclub 't Gorsje

Vrijdag

Bij beachclub 't Gorsje hebben de lopers het zware gedeelte over het strand achter de rug. Er is een spectaculaire lichtshow met DJ Santos Suarez, hij geeft lopers en publiek nieuwe energie.

Ouddorp - post Westhoeve/Brouwersdam

Vrijdag, vanaf 24:00 uur – Post Westhoeve, Oudelandseweg 100

De schuur van Aardappelhandel Westhoeve is een plek waar de lopers naar uitkijken, omdat ze er kunnen uitblazen en genieten van een warme maaltijd. Het publiek kan er smullen van verse patat van Flakkeese bodem, voor de kenners - Westhoeve Frites!

Stellendam/ Melissant

Zaterdagmorgen – Slikken van Flakkee

Voor het eerst zijn er ook bij de Slikken van Flakkee activiteiten langs de route. Hier komt een mystery quest optreden.

Oude-Tonge

Zaterdag van 04.30 – 13.00 uur – Kaai Oude-Tonge

Ook dit jaar is de familie Westra weer van plan om pannenkoeken te bakken voor de lopers. Dit doen ze al jaren met veel plezier. Sommige lopers vragen al van te voren of ze weer kunnen rekenen op deze overheerlijke pannenkoeken.

Ooltgensplaat - Kaai

Zaterdag – Kaai in Ooltgensplaat

Tijdens de Omloop is het Weeghuisje langs de Kaai in Ooltgensplaat op zaterdag voor het eerst open voor publiek. Het huisje is volledig gerestaureerd, het publiek kan er een kijkje nemen en wat lekkers kopen.

Ooltgensplaat

Zaterdag van 9.00 – 14.00 uur, Weesmolenstraat 12 Ooltgensplaat

Ooltgensplaat is een goede plek om de lopers een hart onder de riem te steken. Ze zijn al een heel eind, maar de laatste loodjes wegen het zwaarst. Dus dan is een duwtje in de rug meer dan welkom.

Stad aan het Haringvliet

Zaterdag 10.00-17.30 uur – Haven Stad aan ‘t Haringvliet

Verrassing op Stad

De inwoners van het gezellige ‘Stad’ hebben ieder jaar een verrassing in petto voor de deelnemers aan de Omloop. Een jonkvrouw op een toren die lopers een warm onthaal geeft of een zelfgeschreven lied om de lopers een hart onder de riem te steken.

Ieder jaar komen de Stadtenaren met iets origineels op de proppen!

Middelharnis – Finish

Feest bij de finish Zaterdag, van 11.00 tot 19.00 uur – Diekhuusplein Middelharnis

Gladiolen, muziek en medailles. In Middelharnis worden de lopers als helden binnengehaald

De hele dag door zijn er allerlei activiteiten in het centrum

DFSG nieuwe hoofdsponsor Omloop

Eigenaar Henk Kattestaart van Dutch Fire Safety Group las een tijdje terug in deze krant dat er met betrekking tot de omloop twee problemen waren. Allereerst de opvolging binnen het bestuur en ten tweede het financiële tekort. "Toen ben ik met iemand van de omloop om de tafel gegaan."

"Voor dit jaar hebben we alleen het financiële gat gevuld. Voor de komende jaren willen we ook actief mee gaan denken. Wellicht dat we als bedrijf onze mensen in kunnen zetten bij het evenement. We willen de omloop in ieder geval weer nieuw leven in gaan blazen."

"Voor het bestuur is het ook een hart onder de riem, zelfs zodanig dat verschillende bestuursleden die wilden stoppen nu aanblijven." Kattestaart is zelf afkomstig van het eiland en volgde als 12-jarige de omloop al via de radio. "Het is iets wat bij het eiland hoort en het zou zonde zijn als dit over zou gaan."

Zelf heeft hij overigens (nog) nooit meegelopen. "Maar we gaan dit jaar weer zorgen voor een mooi evenement". Dutch Fire Safety Group is gevestigd in Dordrecht en adviseert bedrijven op het gebied van brandbeveiliging. Ook certificeert het bedrijf brandbeveiligingssystemen en verzorgt men het onderhoud hieraan.