Programmering week 22 & 23 – 2023

Nieuwe TV-uitzendingen RTV Slogo:

RTV Slogo heeft een vaste wekelijks programmering met nieuwe programma’s.

De nieuwe items voor deze week zijn:

Over de drempel – Aflevering 2 – Ronald De Koning:

In dit nieuwe programma gaan we “over de drempel” voor de mooiste verhalen en de bijzonderste inwoners van Goeree-Overflakkee. Het eiland en haar inwoners herbergt een mooie geschiedenis maar heeft ook mooie toekomst in het vooruitzicht. Bijzondere eilandverhalen van nu, van vroeger en voor in de toekomst. Marjan Hisschemöller neemt u deze keer mee “over de drempel “ bij Ronald de Koning.

 

Streekmuziek – Flakkeese Dagen 2022 – deel 6 – Gruss:

De Flakkeese Dagen is het langst bestaande en bekendste jaarlijkse popfestival op Goeree-Overflakkee en daarmee het belangrijkste evenement van de popstichting Jailhouse. Het unieke van de Flakkeese Dagen is dat alle bands afkomstig zijn van of een duidelijke binding hebben met Goeree-Overflakkee. In 1989 voor het eerst gehouden op een vrijdagavond in het toenmalige Jailhouse-gebouwtje met 7 bands en 125 bezoekers, vandaag de dag een tweedaags festival met 2 podia en bijna 30 acts, goed voor 2000 bezoekers. Deze week deel 6 van onze registratie van 2022 met de band Gruss.

 

’t Eiland Actueel – Vergunningen en de provincie – deel 4 & 5:

Zuid-Holland kent 5 omgevings- diensten: DCMR Milieudienst Rijnmond, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, Omgevingsdienst Midden-Holland, Omgevingsdienst Haaglanden en Omgevingsdienst West-Holland. De diensten doen hun werk professioneel en met een toonaangevende positie in Nederland. Samen zijn ze onmisbaar bij het behouden en verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving: ze voeren namens de provincie en gemeenten taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Ook geven ze advies op het gebied van milieu, bijvoorbeeld bij ruimtelijke plannen. Dit doen ze individueel met ieder hun eigen aandachtsgebieden, maar ook gezamenlijk door inzet van diverse specialismen. Bekijk nu hoe de samenwerking tussen de provincie en de diensten, maar ook tussen de diensten onderling tot stand komt.

Streekhistorie – Naar School – deel 4:

In deze nieuwe serie over de historie van Goeree-Overflakkee gaan we deze keer terug naar school.  Hoe ging het er vroeger aan toe op de basisschool en hoe leerden onze opa’s en oma’s schrijven, lezen en rekenen. In deze serie worden geen specifieke beelden getoond uit onze eigen streek maar krijgt met een goede indruk hoe het lesgeven er aan toe ging in Nederland

Programma’s in de uitzending:

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00,17:30 en 22:00 uur uitgezonden.
Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten.
.
Heeft u tips, ideeën of eigen films?
Mail dan naar: redactie@rtvslogo.nl / televisie@rtvslogo.nl
.
Uitzendkanalen in het kort:
Ziggo digitaal: Kanaal 43
KPN/Telfort: Kanaal 1371.
Delta: Kanaal 12
.
Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: RTV Slogo en Twitter: @rtvslogo