Programmering Week 23

Nieuwe TV-uitzendingen RTV Slogo:
RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan.
.
De nieuwe items van deze week zijn:
.
’t Eiland Actueel – Streekmuseum Goeree-Overflakkee weer open !:
Het streekmuseum mag na een maandenlange lockdown weer open. Vanaf 5 juni 2021 mag het museum van Goeree-Overflakkee haar deuren weer openen voor haar publiek. Neem een kijkje binnen en laat je meevoeren in de geschiedenis van Goeree-Overflakkee. Naar het land der zee ontrukt! Beleef de eilandverhalen.
.
Streekdocumentaire – Zuid Hollands Welvaren – deel 3 – Veerverbindingen, Sluizen en Bruggen:
Zuid-Holland is zowel in heden als verleden onlosmakelijk verbonden met haar vaarwegnetwerk. Het is een voor Nederland unieke verzameling meren, plassen, zeearmen, rivieren en vaarten. Geen vaarwegen zonder oversteekmogelijkheden, want land- en waterverkeer moeten op elkaar aansluiten. Naast bruggen verbonden voetveren en trekponten eeuwenlang de oevers met Samen met sluizen zijn zij de verbindende schakel in het Zuid-Hollands welvaren.
.
’t Eiland Actueel – Garreltocht 2021:
Vanaf 25 juni organiseren fitr, GO Sports 2020,bierbrouwerij Solaes, Goed voor Goed en het Streekmuseum GO de “GO Garreltocht”. Fiets of step alleen, met je fietsmaatje of gezin deze culturele fietstocht over het mooie Goeree-Overflakkee. Er zijn maar liefst 6 routes.
.
Streekdocumentaire – De Levende Delta – deel 1:
Ruim twee jaar deed filmmaker Ronald Faber erover om de wondere onderwaterwereld in Zeeland in beeld te brengen. Het resultaat mag er zijn: natuurfilm ‘De Levende Delta – Zeeland onder water’ is een ode aan dit uniek stukje natuur. Hij toont hoe rijk én kwetsbaar de onderwaternatuur in de Zeeuwse Delta is.
.
Streekhistorie – Oogsttijd op de Boerderij – deel 2:
In deze nieuwe 3-delige serie gaan we een kijkje nemen hoe de oogsttijd in vroegere tijden werd beleeft. Hoe ging het er vroeger aan toe en hoe ging men om met de toename van de mechanisatie op de boerderij.
.
Blik op Goeree – Overflakkee – deel 63:
In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.
.
De vaste programma’s bij RTV Slogo:
.
De Huiskamer van Goeree-Overflakkee: Annegreet en Eelco van Putten – Spruitentelers :
Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van ‘De Huiskamer’ praat Andrea uitgebreid met Annegreet en Eelco van Putten over het telen van spruiten.
.
Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl.
.
Vanwege de Covid-19 maatregelen kijkt u deze week naar een herhaling.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Programma’s in de uitzending:
Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00,17:30 en 22:00 uur uitgezonden.
Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten.
.
Heeft u tips, ideeën of eigen films?
Mail dan naar: redactie@rtvslogo.nl / televisie@rtvslogo.nl
.
Uitzendkanalen in het kort:
Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module:
Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.
.
Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: RTV Slogo en Twitter: @rtvslogo