Programmering Week 49 en 50 – 2021

Nieuwe TV-uitzendingen RTV Slogo:

RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook 2-wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan.

De items van week 49 en 50 zijn:

’t Eiland Actueel – Oester Baby’s uitgezet voor de kust van Goeree:

In het water voor de kust van Goeree zijn babyoesters uit de Rotterdamse haven met zakken tegelijk in zee uitgezet. Deze proef van natuurorganisatie ARK moet een schelpdierrif voor de Nederlandse kust doen herrijzen. Op de bodem van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust was vroeger een groot schelpdierrif te vinden. Een groot deel daarvan is verdwenen door vervuiling van het water en door de visserij. In juli werd de eerste stap gezet om de riffen op hun oorspronkelijke plek terug te laten keren. Bij een steiger in de Prinses Margriethaven in de Rotterdamse haven zonken medewerkers van ARK Natuurontwikkeling tassen van ijzergaas af die gevuld waren met lege oesterschelpen die van restaurants kwamen.

’t Eiland Actueel – Wanneer moet je in Quarantaine:

Quarantaine is een van de maatregelen om coronabesmettingen te beperken. Maar weet jij hoe alle regels hieromheen precies werken? Doe de check om te weten of je in quarantaine moet en wanneer je je moet laten testen. Ook als je gevaccineerd of hersteld bent.

In de Regio – Loods Wust:

Schatkamer vol oldtimers trekt kijkers en biedingen uit ruim honderd landen. De animo voor de oldtimers die in een loods in de Hoeksche Waard letterlijk staan opgestapeld, overtreft de verwachtingen. Het gaat om een grote verzameling heel oude auto’s, allang uit de handel genomen auto-onderdelen (soms nog nieuw in de verpakking) en andere snuisterijen, zoals antieke emmers en reclameborden. De veiling heeft tot nu toe online al 60.000 bezoekers getrokken uit liefst 108 landen.

’t Eiland Actueel – Waterbeheerprogramma Waterschap Hollandse Delta:

Begin november heeft het algemeen bestuur van het Waterschap Hollandse Delta het nieuwe Waterbeheerprogramma vastgesteld. Hierin staan onze ambities voor de lange termijn (2050) en de speerpunten voor de komende zes jaar. Deze ambities worden, nog meer dan voorheen, beïnvloed door de grote maatschappelijke opgaven van deze tijd, waar we samen met onze partners voor staan. Het omgaan met de gevolgen van een veranderend klimaat én het tegengaan van verdere klimaatverandering springen hierbij het meest in het oog.

Streekhistorie: – 2 dorpen en 1 stad – deel 1:

In deze serie worden unieke en historische beelden uitgezonden van Goeree – Overflakkee. Deze week het eerste deel van de serie “2 dorpen en 1 Stad” van Jan & Jaap Maliepaard uit Stad aan het Haringvliet.

Uit het Archief – Shantykoor Neptunes – deel 2:

In deze serie halen wij opnames uit ons archief. De komende weken kunt u kijken naar opnames van een jubileum concert van Shantykoor Neptunes. Een shanty is een zeemanslied dat vroeger aan boord van grote zeilschepen (met name op Frans-Canadese schepen) werd gezongen als arbeidslied. Er zijn vele shantykoren. Een shantykoor bestaat in principe alleen uit mannenstemmen. Traditioneel kunnen vrouwen enkel deel uitmaken van een shantykoor voor de begeleiding en directie. Als shantykoren niet a capella zingen, wordt de begeleiding vaak door een of meer accordeons verzorgd. Het repertoire moet hoofdzakelijk bestaan uit shanty’s en kan aangevuld worden met zeemansliederen of lokale liederen verwant aan de zee, haven of visserij.

Blik op Goeree Overflakkee – deel 79: 

In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

Programma’s in de uitzending:

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00,17:30 en 22:00 uur uitgezonden.
Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten.
.
Heeft u tips, ideeën of eigen films?
Mail dan naar: redactie@rtvslogo.nl / televisie@rtvslogo.nl
.
Uitzendkanalen in het kort:
Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module:
Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.
.
Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: RTV Slogo en Twitter: @rtvslogo