Programmering week 3 & 4 – 2022

Nieuwe TV-uitzendingen RTV Slogo:

RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook 2-wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan.

De items van week 3 & 4 – 2022 zijn:

’t Eiland Actueel – Nieuwjaarstoespraak Provincie:

De Provincie neemt als middenbestuur de verantwoordelijkheid om Zuid-Holland duurzaam en evenwichtig te vormen en maakt daarbij gebruik van haar positie, kennis en netwerk, zodat met de samenleving ondernemen, reizen, wonen en recreëren in Zuid-Holland wordt geoptimaliseerd. In deze reportage ziet u de toespraak Nieuwjaarsreceptie 2022 van Jaap Smit, commissaris van de Koning.

’t Eiland Actueel – Boostercampagne Goeree-Overflakkee:

Gezamenlijk de handen ineenslaan om boostervaccinaties te versnellen om zo de zorgcontinuïteit te beschermen’. Dat was het gezamenlijke doel van CuraMare, Zorggroep Haringvliet, ondernemersvereniging FOGO en gemeente Goeree-Overflakkee. Ruim 500 medewerkers zorgden ervoor dat in vier dagen tijd meer dan 10.000 inwoners van, of werkenden op, Goeree-Overflakkee hun boostervaccinatie kregen.

’t Eiland Actueel – Vier vragen over infectierader:

Met Infectieradar houden we de verspreiding van infectieziekten in Nederland in de gaten. Hierbij kan je denken aan het griepvirus, het coronavirus of het norovirus. Deelnemers geven eens per week door of ze klachten hebben die kunnen passen bij een infectieziekte. Tijdens de coronaepidemie zijn onze deelnemers aan Infectieradar al waardevol gebleken. Benieuwd hoe het werkt en wat we eraan hebben? Iedereen kan meedoen aan Infectieradar. Geef je op via www.infectieradar.nl

Streekhistorie: – Visserij in de jaren 30 Goedereede – deel 1:

In deze serie worden unieke en historische beelden uitgezonden van Goeree – Overflakkee. Deze week het eerste deel van de serie “Visserij in Goedereede” waarin u unieke beelden ziet uit de jaren 30 met commentaar van oud visser Jan ’t Mannetje uit Goedereede.

Uit het Archief – Shantykoor Neptunus -deel 4:

In deze serie halen wij opnames uit ons archief. De komende weken kunt u kijken naar opnames van een jubileum concert van Shantykoor Neptunes. Een shanty is een zeemanslied dat vroeger aan boord van grote zeilschepen (met name op Frans-Canadese schepen) werd gezongen als arbeidslied. Er zijn vele shantykoren. Een shantykoor bestaat in principe alleen uit mannenstemmen. Traditioneel kunnen vrouwen enkel deel uitmaken van een shantykoor voor de begeleiding en directie. Als shantykoren niet a capella zingen, wordt de begeleiding vaak door een of meer accordeons verzorgd. Het repertoire moet hoofdzakelijk bestaan uit shanty’s en kan aangevuld worden met zeemansliederen of lokale liederen verwant aan de zee, haven of visserij.

Blik op Goeree Overflakkee – deel 82: 

In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

Programma’s in de uitzending:

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00,17:30 en 22:00 uur uitgezonden.
Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten.
.
Heeft u tips, ideeën of eigen films?
Mail dan naar: redactie@rtvslogo.nl / televisie@rtvslogo.nl
.
Uitzendkanalen in het kort:
Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module:
Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.
.
Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: RTV Slogo en Twitter: @rtvslogo