Programmering Week 39&40 – 2021

Nieuwe TV-uitzendingen RTV Slogo:

RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook 2-wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan.

De items van week 39&40 zijn:

’t Eiland Actueel – Onderhoud Haringvlietbrug en Winterse toestanden in de zomer:

Op de Haringvlietbrug wordt de linkerrijstrook in beide richtingen verbreed van 1,95 meter naar 2,35 meter. Om de weginrichting aan te passen, heeft Rijkswaterstaat drie nachtafsluitingen nodig in het weekend van 1 tot 4 oktober, telkens in een andere richting. Om dit weekend optimaal te benutten en hinder zoveel mogelijk te beperken, herstelt de aannemer ook nog asfaltschade in de richting van Rotterdam. Ook in de zomer is Rijkswaterstaat is al druk bezig met de voorbereiding voor de komende winter. Zo maken we ons klaar voor het nieuwe gladheid seizoen. In augustus 2021 kwamen de eerste schepen met strooizout aan bij de centrale opslagloods in Utrecht, om de voorraad aan te vullen. In totaal is de voorraad van Rijkswaterstaat met 135 miljoen kg strooizout aangevuld. Dit is de hoeveelheid die het afgelopen winterseizoen is verbruikt.

’t Eiland Actueel – Papieren coronapas en Bibliotheek helpt mee aan coronapas:

Een coronatoegangsbewijs kun je laten zien met de Corona Check-app, maar je kunt er ook voor kiezen je bewijs uit te printen. Stap voor stap word er uitgelegd uit hoe je aan een papieren versie van een coronatoegangsbewijs komt. In bijna alle bibliotheken in Nederland kun je hulp krijgen bij digitale vragen. Denk aan het aanvragen van een DigiD, het installeren van de Corona Check-app of het printen van je coronatoegangsbewijs.

Streekdocumentaire – De Levende Delta – deel 1:

Ruim twee jaar deed filmmaker Ronald Faber erover om de wondere onderwaterwereld in Zeeland in beeld te brengen. Het resultaat mag er zijn: natuurfilm ‘De Levende Delta – Zeeland onder water’ is een ode aan dit uniek stukje natuur. Hij toont hoe rijk én kwetsbaar de onderwaternatuur in de Zeeuwse Delta is.

’t Eiland Actueel – Groenbeleidsplan en levering groene stroom Waterschap HD:

Het waterschapsbestuur heeft sinds deze week een groenbeleidsplan voor de flora en fauna in de polders van de Hollandse Delta. Het plan geldt van 2022 tot 2027. Het Groenbeleidsplan gaat over de natuur op de dijken, in en rond de sloten en langs de wegen en fietspaden in de polders van Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, IJsselmonde, Voorne Putten en Dordrecht. Ook gaar het plan over zo’n 60.000 bomen in het werkgebied van het waterschap. Op de rioolwater zuiveringen in Barendrecht, Middelharnis, Goedereede, Oostvoorne, Numansdorp en Zwijndrecht zorgen bijna 19.000 zonnepanelen voor groene stroom. De verwachte opbrengst van alle panelen is 7,3 gigawatturen per jaar.

Streekhistorie: – GO, Kust, Rust, Ruimte & Natuur – deel 4:

Goeree-Overflakkee is een prachtig eiland met een boeiende geschiedenis en het behoort tot de Zuid-Hollandse eilanden. In deze promotie video uit de jaren 80 gaan we terug naar de tijd van rust, ruimte en natuur en zie je prachtige beelden van Goeree Overflakkee uit vroegere tijden.

Blik op Goeree Overflakkee – deel 74: 

In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

Programma’s in de uitzending:
Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00,17:30 en 22:00 uur uitgezonden.
Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten.
.
Heeft u tips, ideeën of eigen films?
Mail dan naar: redactie@rtvslogo.nl / televisie@rtvslogo.nl
.
Uitzendkanalen in het kort:
Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module:
Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.
.
Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: RTV Slogo en Twitter: @rtvslogo