Programmering

[13 augustus 2017] Nieuwe TV uitzendingen RTV Slogo

(Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee)

RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan.  De nieuwe items van deze week zijn:

  • De Visserman: Visserman is een documentaireserie over de vissersvloot op Goeree-Overflakkee. De afleveringen gaan over de roep van de zee, de liefde voor het vak, de vissersvrouwen thuis en over het geloof. En bovenal gaat  de serie over vissers, levend onder een gesternte dat voor sommigen van hen misschien wel geen plek meer heeft.  De visserman draagt zijn beroep als zijn naam. Onherleidbaar eigen. Zijn werk is de plek waar hij zichzelf wordt. Zijn bestemming zweeft over het water, als een tijd vòòr alle begin. Hij ìs visserman.  De Visserman is iedere week te zien op RTV SLOGO en is een productie van           RTV Rijnmond.
  • Portdagen Goedereede: Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni j.l. stond Goedereede in het teken van de Goereese Portdagen, een historisch stadsfeest voor jong en oud. Tijdens deze twee dagen waren er culturele en muzikale activiteiten op en rond de Markt. Hoogtepunten waren bijvoorbeeld de openluchtoptredens op vrijdag- en zaterdagavond van Toneelclub De Klokkedieven en de historische markt op zaterdag. Gert van Koppen maakte een uitgebreide reportage van dit historische evenementen en deze kun je in een serie uitzendingen bekijken. Deze week deel 5 van de Goereese Portdagen.
  • Politieke achtergronden: In deze herhaling van “politieke achtergronden” praat verslaggever Jan van Gurp uitgebreid met wethouder Peter Feller. Er word onder andere gesproken over positie van de voetbalclubs in relatie tot de kunstgrasvelden, zijn politieke en bestuurlijke ambities voor de toekomst en situatie rondom de wachtgeldperikelen rond de vertrokken wethouder Trouwborst.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Deze week is er een herhaling van een eerder uitgezonden programma te zien waarin Edwin Wendt te gast is.  En hij komt vertellen over zijn hobby muziek uit de jaren 50  Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl .  De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

*Rondrit: In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

*Jeugdvideo: De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden.  In de Meezing Clips zie de leukste videoclips van Clown Jopie & Tante Angelique.  In het eerste deel zie je hoe de bekende Clown naar de kapper gaat. Deze artistieke kapper kijkt vreemd op bij het groene haar van de vrolijke kindervriend.  Jopie zingt er vrolijk op los “Mijn rode neus en mijn groene haar” die horen bij elkaar.  In de tweede clip heeft Tante Angelique de grootste moeite om Jopie in het gareel te houden.  De clown met het groene haar heeft het over een dikke dame in een volle tram, de pukkel van tante Doro en het pruikkie van de meester. “Jopie, dat zeg je toch niet” zingt Tante Angelique naar de grootste kiwi van Nederland.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36,  Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo