Programmering Week 20

Nieuwe TV-uitzendingen RTV Slogo:
RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan.
.
De nieuwe items van deze week zijn:
.
’t Eiland Actueel – Maria Vroegindeweij – Boek “Zuster, wat zie jij er raar uit”:
In het boek “Zuster, wat zie jij er raar uit” vertelt Maria Vroegindeweij, die werkzaam is als verpleegkundige op een PG-afdeling het verhaal over hoe het is om in de zorg te werken in deze heftige corona tijden. … Schrijnende verhalen van de patiënten, de snelle achteruitgang. De afzondering van de familie.
.
Streekdocumentaire – Varen als toen – deel 6 – Historische Werven:
Bewezen de vorige afleveringen dat Zuid-Holland één van de drukst bevaren provincies was en is, in deze aflevering laten we zien dat hier ook talloze schepen gebouwd zijn. Het grootste deel van deze werven en bouwplaatsen is verdwenen of opgegaan in grote efficiënte ondernemingen. Er zijn echter nog een aantal echte juweeltjes te vinden, waar niet alleen de geschiedenis voelbaar is, maar waar nog overgebleven historische schepen onderhouden worden. Écht levende monumenten dus. Een waardevolle en eigenlijk unieke combinatie: een historische werf waar met een mix van eeuwenoude ambachten en moderne technieken het varend erfgoed in stand gehouden wordt. Zodat we ook in de komende eeuwen kunnen blijven varen als toen.
.
Streekmuziek – Flakkeese Dagen 2019 – Deel 6 – 5th Suspect:
De Flakkeese Dagen zijn al járen het grootste festival op Goeree-Overflakkee met muziek van eigen bodem, lekker eten en boordenvol gezelligheid. Ook dit jaar worden de Flakkeese Dagen gewoon weer georganiseerd en met 30 jaar het langst bestaande en bekendste jaarlijkse popfestival op het eiland. In 1989 voor het eerst gehouden op een vrijdagavond in het toenmalige Jailhouse-gebouwtje met 7 bands en 125 bezoekers, tegenwoordig een tweedaags festival in twee tenten met bijna 30 acts en goed voor 2500 bezoekers. Deze week ziet u deel 6 van onze registratie uit 2019 en kijken en luisteren we naar het optreden van the 5th Suspect.
.
Streekhistorie – Boeren in vroegere tijden – deel 7:
In deze nieuwe serie nemen we een nostalgische kijk op het boerenleven vanaf 1920 tot aan het begin van de mechanisatie. Met unieke zwart-wit beelden krijgen we een beeld van het boeren leven aan het begin van de 20e eeuw in Nederland. In de eerste helft van de 20e eeuw was de landbouw op Goeree-Overflakkee nog steeds hoofdmiddel van bestaan voor vele inwoners.
.
Blik op Goeree – Overflakkee – deel 60:
In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.
.
De vaste programma’s bij RTV Slogo:
.
De Huiskamer van Goeree-Overflakkee: Andre Kastelein – Goereese Gemeenschap – deel 2:
Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van ‘De Huiskamer’ praat Andrea uitgebreid met Andre Kastelein over de Stichting Goereese Gemeenschap.
.
Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl.
.
Vanwege de Covid-19 maatregelen kijkt u deze week naar een herhaling.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Programma’s in de uitzending:
Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00,17:30 en 22:00 uur uitgezonden.
Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten.
.
Heeft u tips, ideeën of eigen films?
Mail dan naar: redactie@rtvslogo.nl / televisie@rtvslogo.nl
.
Uitzendkanalen in het kort:
Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module:
Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.
.
Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: RTV Slogo en Twitter: @rtvslogo