Programmering

[va 19 maart 2018] Nieuwe TV uitzendingen RTV Slogo

(Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee)

Goeree-Overflakkee – RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week zijn:

  • Stroom (aflevering 1) De Kier: Dit jaar gaan de Haringvlietsluizen op een kier. Vanaf dat moment zal het zoute water uit de Noordzee het Haringvliet binnen stromen. In het programma STROOM onderzoekt presentatrice Jamaine van der Vegt hoe dit in zijn werk gaat. Tegelijkertijd laat ze de schoonheid van het gebied zien. Ondertussen gaan Frédérique Spigt, zangeres die eigenlijk bioloog had willen worden, en directeur van het Natuurhistorisch Museum, Kees Moeliker, op zoek naar bijzondere fauna. STROOM is iedere week te zien op RTV SLOGO en is een productie van RTV Rijnmond en is het droomfondsproject Haringvliet van www.haringsvliet.nu
  • Goeree-Overflakkee van Boven – deel 3: Een serie die de mooie gebieden, dorpen en aandachtspunten weergeven die op ons mooie eiland te zien en te beleven zijn. Goeree-Overflakkee wordt omsloten door de Noordzee, het Haringvliet, het Volkerak-randmeer, en het Grevelingenmeer en heeft nog heel veel gebieden waar je rust, ruimte en natuur kun vinden. Geniet mee van prachtige beelden van Goeree Overflakkee van bovenaf gezien.
  • Kies met Kennis: Op woensdag 21 maart 2018 is er naast de gemeenteraadsverkiezingen ook een referendum over de Spionagewet 2017 (ook wel bekend als de sleepwet). Kies-met-kennis.nl heeft een mini documentaire gemaakt van 10 aflevering met neutrale berichtgeving over dit referendum. Tot 21 maart is dit te zien in onze tv uitzendingen.
  • Streekevenementen – Waterpoortloop: Vrijdag 9 en zaterdag 10 maart werd voor de 3e keer de waterpoort verlopen. Een prestatie wandeltocht over diverse afstanden met start en finish in Ooltgensplaat. De route ging door de drie provincies Zuid Holland, Brabant en Zeeland. Camera man Kees Hotting en presentatrice Rietje Barelds volgden de lopers.
  • Blik op Goeree-Overflakkee 2018-deel 10: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbij komen. In iedere aflevering zit 1 of meerdere letters verwerkt die na 11 afleveringen een zin vormen. Weet u de oplossing ? mail dan naar info@rtvslogo.nl
  • Sport Lokaal TV – HCGO: De hockeyclub van Goeree-Overflakkee, HCGO, doet mee aan het project Groene Club van de Provincie Zuid Holland. De serie “Dit doe ik, wat doe jij?” is een serie korte portretten over mensen die zorgen voor een betere wereld op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

  • De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer een nieuwe gast. Deze keer zijn Willem Jan Kom arts Sascha Verbruggen te gast en zij komen praten over over het goede doel van de Omloop: Sophia Kinderziekenhuis. Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.
  • Rondrit: In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.
  • Jeugdvideo: The Sugarfighters – deel 7: Wij gaan de strijd aan tegen suiker!!! Met bloed, zweet en tranen proberen wij onze kinderen zo gezond mogelijk te laten snoepen, want suiker maakt meer kapot dan ons lief is. Maar gaat dat ons ook lukken? Wij willen dat onze kids gezond gaan snoepen, maar gaan ze het ook daadwerkelijk eten? Wij gaan de uitdaging aan en de kids zijn onze jury. Is het Top of Flop? Ga mee met ons op ontdekkingsreis en leer welke gerechten écht werken! De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo