Programmering

[30 augustus 2020] RTV SLOGO (Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee)

Nieuwe TV-uitzendingen RTV Slogo:

RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan.  De nieuwe items van deze week zijn:

·         ’t Eiland Actueel – Stellendamse Garnalen lastig gepeld: Hij is nog maar anderhalf jaar voor zichzelf aan het vissen, Jan de Blok uit Stellendam. De 24-jarige garnalenvisser is ingestapt in een moeilijke tijd, maar ziet dat juist ook als een uitdaging: “Als ik het nu red, dan lukt het me altijd !” In het kader van de Week van de Goereese Vis geeft de jonge ondernemer een inkijkje in zijn leven als visserman. Eilanden verslaggeefster Sanne Waldekker van RTV Rijnmond sprak met hem

·         ’t Eiland Actueel – Bokashi Pilot – Waterschap Hollandse Delta: Het klinkt als een Oosterse vechtsport, maar Bokashi is het Japanse woord voor ‘gefermenteerd organisch afval’. Fermentatie is het omzetten van biomassa door bacteriën, gisten en schimmels in een bodemverbeteraar. Eind juni is bij twee landbouwers in de Hoeksche Waard in totaal 600 m³ maaisel en blad afgedekt en in twee maanden tijd door het natuurlijke proces omgezet.

·         Streekdocumentaire – Vikingen: Een leuk vakantie uitje is het Vikking Museum in Roskilde Denemarken. De Vikingen of Noormannen waren (en hun nakomelingen zijn) Scandinavische bewoners van Zuid-Noorwegen, Denemarken en Zweden. De Vikingen waren het deel van de Noormannen dat op rooftocht ging. De gewone Noormannen waren boeren in Noorwegen, Zweden, Denemarken en IJsland. In veel gevallen wordt onderscheid gemaakt tussen beide termen, waarbij de term Noormannen staat voor de gehele bevolkingsgroep, terwijl met de term Vikingen slechts het zeevarende deel van die groep wordt bedoeld dat vanuit Scandinavië Europa introk. De huidige Denen, Zweden, Noren en IJslanders zijn grotendeels directe nakomelingen van de Noormannen.

·         Streekhistorie Langstraat – deel 8: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke foto beelden uit Langstraat.

·         Blik op Goeree Overflakkee – deel 25: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo:

*De Huiskamer: Wilma Vervloet en Wim Eijbers – Alzheimer Trefpunt: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van ‘De Huiskamer’ praat Andrea met Wilma Vervloed en Wim Eijbers over het Alzheimer Trefpunt. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl.  De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur. In verband met de coronamaatregelen worden er op dit moment geen nieuwe uitzendingen opgenomen en is er deze keer een herhaling te zien.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36,  Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo