Programmering

[28 september 2020] RTV SLOGO (Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee)

Nieuwe TV-uitzendingen RTV Slogo:

RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week zijn:

· ’t Eiland Actueel – Nieuwe directeur Oost West wonen – Marleen van de Kamp: Begin November zal Marleen van de Kamp aantreden als nieuwe directeur-bestuurder van Oost-West Wonen Goeree-Overflakkee. In een openhartig gesprek verteld ze over haar ambities die ze heeft met de woningbouwvereniging. Wat zijn haar ideeen bij de verdeling van woningen, huurverhoging en scheefwonen. Verslaggever Jan van Gurp sprak met haar.

· Streekdocumentaire – Varen als Toen – deel 2: Ze spreken altijd tot de verbeelding, marineschepen. In Zuid-Holland liggen er een paar buiten dienst. Ze worden in de vaart gehouden door enthousiaste liefhebbers. Het zijn vaak grote en complexe schepen, met veel onderhoud aan binnen- en buitenkant. Dat onderhoud werd eeuwenlang gedaan in het historisch Droogdok Jan Blanken in de voormalige marinebasis Hellevoetsluis. De thuishaven van schepen als de mijnenveger ‘Bernisse’ en die nu wordt vertroeteld door een enthousiaste ploeg van voormalig marinepersoneel en oud-koopvaardijlieden. Vincent Touw herstelt zíjn liefje, het voormalige torpedowerkschip ‘Mercuur’. Twee indrukwekkende historische schepen die heel veel zorg en toewijding vragen van hun bemanning, zodat ze ook nu varen als toen.

· ’t Eiland Actueel – Wat doet de Provincie Zuid Holland: ‘Wat doet de provincie?’ Deze vraag word beantwoord aan de jongeren via deze promotiefilm. Met schoolbezoeken en snuffelstages ontvangt de provincie regelmatig jongeren op het provinciehuis. Een powerpoint voldoet niet meer om de provincie te introduceren bij een groep scholieren van de YouTube-generatie. Daarom is deze promotie film ontwikkeld en daarin word in hapklare brokken vertelt wat de provincie Zuid-Holland doet. Tevens is het officiële startsein voor de renovatie en verduurzaming van het hoofdgebouw van het provinciehuis is gegeven. Commissaris van de Koning Jaap Smit gaf met een portofoon de opdracht het wapen van de provincie Zuid-Holland, de rode leeuw, symbolisch met een hijskraan van het gebouw te takelen

· Streekhistorie – Tiengemeten– deel 4: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke foto beelden van tiengemeten. Tiengemeten is een eiland in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Tiengemeten is 7 km lang en 2 km breed. De maat van het eiland en de naam zijn nu dus niet meer met elkaar in overeenstemming: 10 gemeten is ongeveer 4 hectare, wat wil zeggen: een stuk van 100 bij 400 meter. Het eiland was oorspronkelijk grotendeels verpacht aan boeren. Sinds 1997 wordt het door Natuurmonumenten beheerd als nat natuurgebied.

· Blik op Goeree Overflakkee – deel 29: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo:

*De Huiskamer: Kristi Okker – Bibliotheek G-O: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van ‘De Huiskamer’ praat Andrea met Kristi Okker over de bibliotheek Goeree-Overflakkee. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo