Programmering

[13 januari 2019]  Nieuwe TV uitzendingen RTV Slogo

(Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee)

Nieuwe TV uitzendingen RTV Slogo

Goeree-Overflakkee – RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan.  De nieuwe items van deze week leest u hieronder, evenals de frequenties voor uw lokale zender.

Programmering

  • ’t Eiland Actueel: Gay op Flakkee: ‘Nashville-verklaring klap in het gezicht’:“Kwetsend, maar voor ons helaas geen nieuwe boodschap.” Zo reageert LHBT-belangenorganisatie Gay op Flakkee op de Nashville-verklaring. De club worstelt al langer met het bespreekbaar maken van homoseksualiteit op het eiland Goeree-Overflakkee. “De tekst uit de verklaring is niet anders, dan hier iedere zondag vanaf de kansel wordt gepredikt’, aldus bestuurslid Lennart van Dam.
  • Stroom – Seizoen 2 – deel 2 Trekvissen:  In deze aflevering staan de trekvissen centraal. Presentarice Jamaine van der Vegt gaat vissen en ontdekt dat haring en houting klaar liggen voor de Haringvlietdam om naar binnen te kunnen. Iets verderop ziet ze een boei die meet hoeveel gezenderde zalmen er langs komen. Kees en Fre gaan op het vogeleiland Slijkplaat op zoek naar de zwartkopmeeuw.
  • Politieke Achtergronden – Nieuwjaarsreceptie Gemeente GO: In een overvol Prieel van de Staver in Sommelsdijk werd op dinsdagavond 8 januari geproost op een goed 2019. Een toespraak met een terugblik, goede voornemens en de beste wensen voor het nieuwe jaar. RTV SLOGO was er ook bij en sprak o.a. met de Burgemeester Mevr. Grootenboer-Dubbelman.
  • ’t Eiland Actueel – De making of het Reuzenei Haringvliet – deel 3: Vlakbij de Haringvlietdam realiseert Vogelbescherming Nederland namens het Droomfondsproject Haringvliet een heel bijzondere natuurbeleefplek. Een uniek vogelobservatorium in natuurgebied Scheelhoek in de vorm van een reuzenei. We gaan de leg van het ei op de voet volgen.
  • Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 48: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen. Binnenkort start er weer een nieuwe serie met de letter prijsvraag maar in deze uitzending kunnen u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.
  • Streekhistorie – Dorpen op GO – Dirksland rond 1966 deel 2: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke beelden van rond 1966 die zijn opgenomen in het dorp Dirksland. In het dorp is het regionale ziekenhuis Van Weel-Bethesda gevestigd en ook de watertoren en molen de Eendracht zijn herkenbare gebouwen van Dirksland.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee:  Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer nieuwe gasten. Deze week zijn Gijs v.d. Sluis en Rob Vaillant te gast in de huiskamer.  Zij maken als “De Jochies” de theaterproductie “onbegrepen” over dementie. Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl De uitzendtijden zijn 09.00  en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

  • Ziggo digitaal: Kanaal 36
  • Cl+ module: Kanaal 331
  • KPN/Telfort: Kanaal 1371

Kijk voor meer informatie op www.rtvslogo.nl.

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo