Programmering Week 16

Nieuwe TV-uitzendingen RTV Slogo:
RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan.
.
De nieuwe items van deze week zijn:
.
’t Eiland Actueel – Buro Rijnmond – Mannen met vuurwapen bedreigen inwoner Ouddorp:
Twee mannen bellen aan bij een huis in Ouddorp. De zoon des huizes doet open en roept zijn vader, want hem willen de mannen spreken. De politie doet onderzoekt en vraagt getuigen om contact op te nemen. Bel met de Politie Eenheid Rotterdam – 0800 – 60 70 (gratis)
.
Streekdocumentaire – Varen als toen – deel 2 – Marine:
Ze spreken altijd tot de verbeelding, marineschepen. In Zuid-Holland liggen er een paar buiten dienst. Ze worden in de vaart gehouden door enthousiaste liefhebbers. Het zijn vaak grote en complexe schepen, met veel onderhoud aan binnen- en buitenkant. Dat onderhoud werd eeuwenlang gedaan in het historisch Droogdok Jan Blanken in de voormalige marinebasis Hellevoetsluis. De thuishaven van schepen als de mijnenveger ‘Bernisse’ en die nu wordt vertroeteld door een enthousiaste ploeg van voormalig marinepersoneel en oud-koopvaardijlieden. Vincent Touw herstelt zíjn liefje, het voormalige torpedowerkschip ‘Mercuur’.vTwee indrukwekkende historische schepen die heel veel zorg en toewijding vragen van hun bemanning, zodat ze ook nu varen als toen.
.
Streekmuziek – Flakkeese Dagen 2019 – Deel 2– Black Canvas:
De Flakkeese Dagen zijn al járen het grootste festival op Goeree-Overflakkee met muziek van eigen bodem, lekker eten en boordenvol gezelligheid. Ook dit jaar worden de Flakkese Dagen gewoon weer georganiseerd en met 30 jaar het langst bestaande en bekendste jaarlijkse popfestival op het eiland. In 1989 voor het eerst gehouden op een vrijdagavond in het toenmalige Jailhouse-gebouwtje met 7 bands en 125 bezoekers, tegenwoordig een tweedaags festival in twee tenten met bijna 30 acts en goed voor 2500 bezoekers. Deze week ziet u deel 2 van onze registratie uit 2019 en kijken en luisteren we naar het optreden van Black Canvas
.
Streekhistorie – Boeren in vroegere tijden – deel 3:
In deze nieuwe serie nemen we een nostalgische kijk op het boerenleven vanaf 1920 tot aan het begin van de mechanisatie. Met unieke zwart-wit beelden krijgen we een beeld van het boeren leven aan het begin van de 20e eeuw in Nederland. In de eerste helft van de 20e eeuw was de landbouw op Goeree-Overflakkee nog steeds hoofdmiddel van bestaan voor vele inwoners.
.
Blik op Goeree – Overflakkee – deel 56:
In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.
.
De vaste programma’s bij RTV Slogo:
.
De Huiskamer van Goeree-Overflakkee: Dirk Jan Bestman – Vakbekwaam blijven brandweer:
Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van ‘De Huiskamer’ praat Andrea uitgebreid met Dirk Jan Bestman over het vakbekwaam blijven van de brandweer.
.
Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl.
.
Vanwege de Covid-19 maatregelen kijkt u deze week naar een herhaling.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Programma’s in de uitzending:
Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00,17:30 en 22:00 uur uitgezonden.
Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten.
.
Heeft u tips, ideeën of eigen films?
Mail dan naar: redactie@rtvslogo.nl / televisie@rtvslogo.nl
.
Uitzendkanalen in het kort:
Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module:
Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.
.
Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: RTV Slogo en Twitter: @rtvslogo