Programmering

[26 juni 2017] Nieuwe TV uitzendingen RTV Slogo

RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan.  De nieuwe items van deze week zijn:

  • Stroom: In 2018 gaan de Haringvlietsluizen op een kier. Vanaf dat moment zal het zoute water uit de Noordzee het Haringvliet binnen stromen. In het programma STROOM onderzoekt presentatrice Jamaine van der Vegt hoe dit in zijn werk gaat. Tegelijkertijd laat ze de schoonheid van het gebied zien. Deze week gaan we in STROOM op zoek naar de Big Five van het Haringvliet samen met boswachter Ted Sluijter van Natuurmonumenten. Ondertussen gaan Frédérique Spigt, zangeres die eigenlijk bioloog had willen worden, en directeur van het Natuurhistorisch Museum, Kees Moeliker, op zoek naar bijzondere fauna.  STROOM is iedere week tezien op RTV SLOGO en is een productie van RTV Rijnmond.
  • Triathlon GO: Vorige week herleefden oude tijden aan de haven in Herkingen.  In 1996 werd daar de laatste triathlon gehouden en zaterdag 17 Juli was er een nieuwe start met een 1/8 triathlon. En deze nieuwe editie was direct een groot succes met iets meer dan 200 deelnemers die om 11 uur van start gingen met 500 meter zwemmen.  Het evenement was live te volgen op de radio in Sport Lokaal en de TV afdeling maakte deze reportage
  • Truckrun GO: Zaterdag 17 juni 2017 werd de 29ste truckrun weer verreden. Na maanden van uitkijken naar dit evenement door de bewoners ging afgelopen zaterdag de rit dan eindelijk in Middelharnis weer van start.  Bij dit, door de Chauffeursvereniging Flakkee georganiseerde evenement, waren weer vele vrijwilligers, verkeersbegeleiders en begeleiders van bewoners actief. RTV SLOGO cameraman Noah van Dijk zag de langste file van GO voorbijkomen.
  • Herdenkingpaneel WO2GO: Op zaterdag 22 april 2017 organiseerde stichting WO2GO een ceremonie waarbij het 19de herdenkingspaneel op Goeree-Overflakkee werd onthuld. Voor deze gelegenheid waren 14 familieden, van de nog steeds vermiste piloot Thomas Forster, uit Ierland, Engeland en Denemarken overgekomen.  Deze week deel 2 van deze bijzondere en emotionelemiddag.
  • Verenigingen in de jaren 50-60: RTV SLOGO zendt unieke beelden uit over winkels, bedrijven en dorpen op Goeree-Overflakkee, vanuit de jaren 50-60. Het Streekarchief levert diverse afleveringen aan. De afleveringen zijn meestal een diapresentatie die gemaakt en ingezonden is door Hans van Oostende met materiaal uit de collectie van G.van Eck, uit het Streekarchief te Middelharnis

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Deze week een gesprek met Mevr. Pollemans en Farel die komen vertellen over kantklossen. Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur

*Rondrit: In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

*Jeugdvideo: De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden. Deze week het derde deel  van een dagje uit.  De bekende Clown Jopie en zijn kleurrijke Tante Angelique willen een dagje uit. Tante Angelique rijdt in de grote Clown Jopie bus naar recreatieoord Binnenmaas. Clown Jopie wijst op de landkaart dat ze helemaal goed zijn. Tante Angelique vertelt aan Jopie dat er zoveel leuke dingen te doen zijn. Clown Jopie wil direct naar de kinderboerderij maar Tante Angelique vertelt dat ze eerst de bus gaan uitladen. De grootste Kiwi van Nederland maakt er weer een dolle boel van tijdens het uitladen van de bus. Terwijl Angelique in haar eentje de bus uitpakt bereidt Clown Jopie een grap voor om uit te halen met Tante Angelique.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36,  Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 322. TV Analoog: 67.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo