Programmering

[16 oktober 2017] Nieuwe TV uitzendingen RTV Slogo

(Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee)

RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan.  De nieuwe items van deze week zijn:

  • Start donkere dagen Offensief:  Dinsdagavond 10 oktober 2017 vond de startbijeenkomst voor het Donkere Dagen Seizoen 2017-2018 plaats in Het Diekhuus in Middelharnis. De avond stond in het teken van het thema ‘verdachte situaties’. De bijeenkomst is het startsein van het Donkere Dagen Offensief, een gezamenlijke actie van buurtpreventieteams, politie en gemeente. De actie is bedoeld om inwoners bewust te maken van wat ze zelf kunnen doen op het gebied van inbraakpreventie.
  • Barrelrun-Kiwanes GO 2017: Kiwanis Goeree-Overflakkee organiseerde ook dit jaar weer een Barrelrun. Op donderdag 5 oktober 2017 was weer de jaarlijkse Barrelrun (4×4 editie). Dit jaar werd er geld ingezameld voor de Stichting Emy land (christelijke school in Kenia) en kinderen in beweging.nu. Roos Koole van Koole Media Service maakte een reportage voor www.iGO.nl en de lokale televisie.
  • Spreekt jouw stem boekdelen? Help mee als “inlezer”: De CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden, zoekt voor haar professionele opnamestudio’s in Ermelo en Sneek naar nieuwe vrijwilligers voor het inlezen van boeken. Deze worden gemaakt zodat blinden, slechtzienden en dyslectici ook van boeken kunnen genieten. Prachtig, toch? Helpt u ons mee met deze wervingscampagne?
  • Politieverhalen in beeld: In deze serie krijgt u een kijkje in het leven van een agent bij de politie‘Ik wil het in ieder geval gezegd hebben. Doe ermee wat je moet doen, dan ben ik het in ieder geval kwijt. Maar ik maak me zorgen om mijn buurjongetje.’  Wijkagent Mirjam van der Zee vertelt over een melding kindermishandeling.
  • Politieke Achtergronden: In deze aflevering van Politieke Achtergronden spreekt politiek verslaggever Jan van Grup uitgebreid met CDA-wethouder Arend Jan v.d. Vlugt. Met hem zal worden gesproken over het terugkijken en het vooruitkijken van het bestuur van de gemeente en hoe hij daarin staat. Verder eilandmarketing uiteraard, duurzaamheid, windmolenproblematiek, onkruidbestrijding en de verantwoordelijkheden van de burger. Deze week deel 1 van het gesprek.
  • Winkels en bedrijven in de jaren 50-60: RTV SLOGO zendt unieke beelden uit over winkels, bedrijven en dorpen op Goeree-Overflakkee, vanuit de jaren 50-60. Het Streekarchief levert diverse afleveringen aan. De afleveringen zijn meestal een diapresentatie die gemaakt en ingezonden is door Hans van Oostende met materiaal uit de collectie van G.van Eck, uit het Streekarchief te Middelharnis

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee:  Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer een nieuwe gast. Deze keer een gesprek met Ingrid van Veen en zij komt vertellen over Equitherapie. Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl .  De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

*Rondrit: In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

*Jeugdvideo: De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden. De bekende Clown Jopie en zijn kleurrijke Tante Angelique willen een dagje uit. Gelukkig heeft Clown Jopie zijn telefoon weer gevonden en gaat snel naar Tante Angelique. Met zijn tweeën gaan ze de spullen pakken voor het dagje uit. Ondertussen zingen ze hun hit “Hela, holala”. Clown Jopie en Tante Angelique kijken op een grote landkaart om te bepalen waar ze naar toe gaan. Tante Angelique rijdt in de grote Clown Jopie bus naar de locatie. Waar dat is zien jullie in de volgende aflevering.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36,  Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo