Programmering

[va 16 juli 2018] Nieuwe TV uitzendingen RTV Slogo

(Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee)

Goeree-Overflakkee – RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week zijn: Streek-documentaire – Kruiwagen van Snoep, Sport Lokaal TV – Beachvolleybal Intermezzo, Streekevenementen – Menheerse Muzikaal & Avondmarkt en Jaarmarkt Herkingen, Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 26, Streekhistorie – “Naar School” – deel 3. Lees hieronder meer.

  • Streek-documentaire – Kruiwagen van Snoep: De Kruiwagens van Snoep is een onderdeel van “Havenkanalen in Beeld” op Goeree-Overflakkee. We zien de kunstwerken langs de havenkanalen en in het bijzonder de kruiwagens in Dirksland, die Michel Snoep bedacht en ontworpen heeft. Hij verteld vanuit zijn woonplaats Den Bommel waar zijn ideeën vandaan komen, hoe hij tot dit kunstwerk is gekomen en de constructie en plaatsing ervan.
  • Sport Lokaal TV – Beachvolleybal Intermezzo: Op vrijdag 13 juli organiseerde VC Intermezzo het traditionele beachvolleybaltoernooi op het Diekhuusplein in Middelharnis. Het plein werd voor de gelegenheid weer omgetoverd worden tot een echt zandstrand! Het toernooi stond open voor leden en niet-leden en iedereen vanaf 16 jaar (A-jeugd en senioren) kon meedoen. Stef Robijn ging een kijkje nemen.
  • Streekevenementen – Menheerse Muzikaal & Avondmarkt:  Vrijdag 13 juli 2018 organiseerde Stichting Hart van Goeree-Overflakkee voor de tweede keer “Muzikaal Menheerse Avondmarkt”. Dit vond plaats op de Voorstraat en de havenkom van Middelharnis. Tijdens deze grote braderie kregen lokale muzikanten en talenten de kans om op diverse plekken hun muzikale talenten ten gehore te brengen en werden er diverse lokale producten aan de man gebracht.  Stef Robijn maakte een beeld verslag.
  • Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 26: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen. In aflevering 17 t/m 28 zitten 2 letters verwerkt die na 12 afleveringen een zin vormen. Weet jij de oplossing? Mail dan naar info@rtvslogo.nl
  • Streekevenementen – Jaarmarkt Herkingen: Iedere 2e zaterdag in juli is het mooie dorp op Goeree-Overflakkee decor van een van de gezelligste jaarmarkten in het land. Zo’n 90 kramen, voorzien van allerlei producten zoals kleding, speelgoed, vis, noten, enz, bevolken de straten. De diverse vrijwilligersverenigingen zorgen er samen met het bestuur van de jaarmarkt voor, dat dit niet alleen een evenement is voor en door het dorp, maar voor geheel Goeree Overflakkee en ver daar buiten. Jan Peters maakte samen met Simone Gideonse en reportage van de 34e jaarmarkt.
  • Streekhistorie – “Naar School” – deel 3: In deze nieuwe serie over de historie van Goeree-Overflakkee gaan we deze keer terug naar school.  Hoe ging het er vroeger aan toe op de basisschool en hoe leerden onze opa’s en oma’s schrijven, lezen en rekenen. In deze serie worden geen specifieke beelden getoond uit onze eigen streek maar krijgt met een goede indruk hoe het lesgeven er aan toe ging in Nederland.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee:  Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer een nieuwe gast. Deze keer is ………………. te gast en ….. komt praten over ……… Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00  en 21.00 uur.

*Jeugdvideo: Clown Jopie Meezingclips– deel 7: In de Meezing Clips zie de leukste videoclips van Clown Jopie & Tante Angelique. In het zevende deel zie je hoe Clown Jopie en Tante Angelique gaan picknicken. Als de picknickmand open gaat, komt er ineens muziek uit. Het bekende duo zingt samen een “Koffer vol met liedjes”. In de speeltuin komt Clown Jopie Piet de Kanariepiet tegen. Vrolijk laat deze eigenwijze vogel weten dat hij er is. Luidkeels zingt hij “Twiet, twiet”. De clown met het groene haar wordt hier erg vrolijk van. Deel 7 sluit af met het overbekende “Dag allemaal, tot de volgende keer”.  De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar:televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36,  Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg op Facebook/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo