Programmering

[17 september 2018]  Nieuwe TV uitzendingen RTV Slogo

(Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee)

RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan.  De nieuwe items van deze week zijn:

  • ’t Eiland Actueel – Boerenlanddag en Uienoogst: De Ouddorpse Boerenlanddag van zaterdag 1 september j.l stond weer geheel in het teken van de agrarische sector. Naast diverse kramen met agrarische producten zoals aardappelen, sjalotten, kalebassen, bloemen, kaas, etc. waren er ook vele andere kramen te zien met artikelen verwant aan de landbouwsector. Wilco van Dam bracht een bezoek en maakte een samenvatting.  Sanne Waldekker (RTV Rijnmond) ging op bezoek bij Boer Jan de Jong. Er zijn dit jaar aanzienlijk minder uien door de extreem droge en warme zomer. Vooral boeren die niet hebben kunnen beregenen zitten met zwaar mislukte oogsten.
  • ’t Eiland Actueel – Opening Juunrenne: Vrijdag 14 september werden bij De Overkant te Ouddorp de volledige gerestaureerde uienren (juunrenne) en hooiberg officiëel in gebruik genomen. De aanwezige sponsors en andere belangstellenden hebben de openingshandeling samen verricht. Men draaide gezamenlijk de hooiberg omhoog waardoor een informatiepaneel werd onthuld.
  • Streek Cultuur – Toneelclub De Droage Keeltjes:  In september 2017 verzorgde toneelgroep “de Droage Keeltjes” bij het Streekmuseum in Sommelsdijk twee toneeloptredens. Het stuk werd onlangs geschreven door Wim van Ham en Pau Heerschap. Hoor daar hoe in de nevels van de tijd het Sommelsdijk verging in voor- en tegenspoed. Dit is deel 2 van de voorstelling. Joost van den Berg was er bij en maakte er een opname van.
  • Mijn Hobby – Deel 2 Duikgroep’84: In deze serie gaan we op bezoek bij inwoners van Goeree Overflakkee met een bijzondere of aparte hobby. Achter elke hobby schuilt een verhaal. Wat beweegt mensen om voor een bepaalde hobby te kiezen, hoe zijn ze met deze hobby in contact gekomen en wat is er zou leuk aan de hobby. Deze keer zijn we op bezoek geweest bij Duikgroep’84
  • Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 34: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen. In aflevering 29 t/m 46 zitten totaal 35 letters verwerkt die na 18 afleveringen een flakkees gezegde vormen. Weet jij de oplossing ? mail dan naar info@rtvslogo.nl
  • Streekhistorie – Boeren in vroegere tijden – deel 1: In deze nieuwe serie nemen we een nostalgische kijk op het boerenleven vanaf 1920 tot aan het begin van de mechanisatie. Met unieke zwart-wit beelden krijgen we een beeld van het boeren leven aan het begin van de 20e eeuw in Nederland. In de eerste helft van de 20e eeuw was de landbouw op Goeree-Overflakkee nog steeds hoofdmiddel van bestaan voor vele inwoners.

 De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee:  Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer nieuwe gasten. Deze week is Andre Kastelein te gast in de huiskamer waarin hij alles komt vertellen over het thema “Vissers met Oorringen” Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl De uitzendtijden zijn 09.00  en 21.00 uur.

*Jeugdvideo: Clown Jopie  Meezingclips– deel 5: In de Meezing Clips zie de leukste videoclips van Clown Jopie & Tante Angelique. In het vijfde deel zie je hoe Tante Angelique de bekende clown toezingt. Het aanstekelijke “Jopie, jippie Ja Jopie” zing je direct mee. Eén van de grootste hits van Clown Jopie en Tante Angelique is ongetwijfeld “Ik wil een Pannenkoek. Veel jongens en meisjes noemen dit het “Pannenkoekenlied”. Je ziet hoe het bekende tweetal naar een chic restaurant gaan. Jopie vindt spruitjes en soesi niet lekker en ook een kroketje of worst vindt hij niets. Luidkeels zingen Clown Jopie en Tante Angelique “Ik wil een Pannenkoek”. Wie kan hierbij stil blijven zitten? Natuurlijk sluit deel 5 af met het overbekende “Dag allemaal, tot de volgende keer”. De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36,  Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo