De goede doelen van de omloop van 2018

Aan de Omloop van Goeree-Overflakkee worden jaarlijks één of meerdere goede doelen verbonden, waarvoor de lopers zich individueel kunnen laten sponsoren. Elke deelnemer aan de volledige omloop heeft natuurlijk ook een eigen doel voor ogen: "Het halen van de finish binnen 24 uur!" en natuurlijk zo veel mogelijk geld op halen voor de goede doelen van De Omloop zelf.

Lopen voor het herstel van kinderen op de Intensive Care

Alle lopers van de Omloop kunnen zich in 2018 opnieuw inzetten voor het Erasmus MC-Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam. De opbrengst van uw sponsoractie gaat dit jaar naar een bijzonder project voor kinderen op de intensive care.

Kinderen op deze afdeling zijn vaak ernstig ziek en liggen daardoor veel in bed. Om het herstel te verbeteren is het van groot belang om deze kinderen tijdens de opname zo vroeg mogelijk te laten bewegen. Dat noemen zw vroege mobilisatie.

Vroege mobilisatie kan plaatsvinden door een tijdje overeind te zitten, in bed of op een speciale stoel, maar ook met hulp van een bedfiets om zelf te fietsen. "Maar in de bedfiets zit ook een soort motortje, waardoor de benen bewogen kunnen worden", legt kinderaria Sascha Verbruggen uit. "Daardoor behouden de kinderen die lang in bed liggen hun beweging en proberen we de afbreuk van spiermassa ts verminderen. En dat is beter voor het herstel. Daarnaast zorgt het bewegen voor afleiding van angst en pijn. Angatan en negatieve ervaringen die tijdens het ziek zijn onstaan zijn, worden verminderd.

Komt u in actie?

Vindt u het ook belangrijk dat we dit onderzoek naar kinderen met levensbedreigende hartritmestoornissen kunnen starten?
Draag dan uw steentje bij tijdens de Omloop door een eigen sponsoractie aan te maken. Dat kan via de webstek van De Wandeltocht - Omloop Goeree-Overflakkee

Kijk voor meer info over het goede doel op de webstek "Vrienden van het Sophia".