Open Venster

Informatie over Open venster

Open venster is het gospel-muziek programma van RTV Slogo, het is elke maandagavond tussen 21 en 22 uur live te beluisteren.
Het programma wordt op zondagavond herhaald tussen 20 en 21 uur.

Om het programma wat meer te laten zijn dan alleen maar een muziekprogramma, ben ik op zoek gegaan naar wat vulling, en zo ben ik uitgekomen op een agenda van allerhande evenementen, concerten en bijzondere gebeurtenissen. Afgestemd op de omgeving waarin RTV Slogo te ontvangen is, want tenslotte moet het wel betrekking hebben op ons uitzendgebied.
Heeft u zelf nog evenementen door te geven of heeft u nog goede ideeen voor vaste items in dit programma? De adressen staan onderaan de pagina.

U kunt zelf ook meewerken aan het programma, graag zelfs!
Niet alleen kunt u verzoekplaten aanvragen, maar ook gedichten zijn van harte welkom. Ik zal m’n best doen om die goed voor te lezen!
En natuurlijk zijn er hier in de omgeving nog wel meer evenementen die (nog) niet in de agenda staan, die kunt u natuurlijk ook doorgeven!
En misschien weet u nog wel meer leuke items voor dit programma te bedenken!

Luister daarom elke zondag- en/of maandagavond of er wat voor u bij zit, of kijk het na in de agenda!

Open venster

Agenda #1027 – Uitzenddata: 21 en 27 oktober 2019 (week 43)
 • Elke dinsdagavond om 20 uur:
  Repetitieavond van het gospelkoor van de Doopsgezinde gemeente in Ouddorp.
  info:
  Als je van zingen in een gospelkoor houdt en alt, sopraan, bas of tenor zingt, en/of als je een muziekinstrument bespeelt, kom dan langs en zing (of speel) gezellig mee!
  adres:
  de kerk van de Doopsgezinde gemeente, Dorpstienden 3 in Ouddorp.
  web:
  www.doopsgezindouddorp.nl/koren
 • Elke woensdagavond om 19:45 uur:
  Repetitieavond van het gospelkoor Per Amore van de Gereformeerde kerk in Stellendam en Ouddorp.
  info:
  koffie en thee vanaf 19:30 uur.

  Kerstproject van gospelkoor Per Amore.
  Zangliefhebbers die zich niet als vast lid aan een koor willen binden maar wel graag dat ene concert willen meezingen, zijn van harte welkom om op projectbasis met ons koor mee te doen. In het kerstconcert gaan we Dit kind Immanuël uitvoeren. Dit concert zal uitgevoerd worden op D.V. 14 december 2019 in de Hervormde kerk te Dirksland.
  adres:
  de Gereformeerde kerk, Kerkhoflaan 4 in Stellendam.
  contact:
  e-mail: info@per-amore.nl | telefoon: (0187) 60 26 76.
  web:
  www.per-amore.nl/
 • Zaterdag 26 oktober en 23 november om 10 uur:
  Repetities voor de Muzikale winterreis 2019/2020.
  info:
  Martin Mans’ Zuidwester mannenkoor is op 21 september van start gegaan met de eerste repetitie en sluit op 25 januari 2020 af met de laatste uitvoering van de Muzikale winterreis. Zangers van Goeree-Overflakkee en omstreken zijn van harte welkom om de gelederen te versterken.
  contact:
  inschrijven via secretariaat@martinmans.nl ovv. uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en stemsoort.
  adres:
  De Exoduskerk in Sommelsdijk, Dorpsweg 97a, Sommelsdijk. Inloop vanaf 9:30 uur.
  kosten:
  € 60 voor het hele project: muziekboek, 3 repetities en uitvoeringen.
  web:
  www.martinmans.nl/
 • Zondag 27 oktober as. om 18:30 uur:
  Jongerendienst over het thema: Beter vandaag een Christen dan morgen.
  info:
  Vanuit het Bijbelboek Prediker willen we samen gaan onderzoeken wat de Bijbel over dit, voor zowel jong en oud actuele onderwerp, zegt. Deze dienst wordt geleid door ds. M.K. de Wilde.
  adres:
  Hervormde kerk te Goedereede, Kerkpad 3 te Goedereede.
 • Vrijdagavond 1 november om 20 uur:
  Het 72e Bachconcert door leerlingen van Paul Kieviet.
  info:
  Een bijzonder concert, gegeven door 13 organisten, leerlingen van Paul Kieviet. Bachs orgeloeuvre is vol afwisseling, dit concert wil daarvan een afspiegeling zijn.
  toegang:
  gratis.
  adres:
  Hervormde kerk te Middelharnis.
Tot zover deze agenda.

Toekomstige gebeurtenissen

Ik geloof dat het zover is dat onze Heer Jezus Christus terug komt!

Tijdens Zijn eerste komst op aarde, nu ongeveer 2000 jaar geleden, vervulde Hij door Zijn sterven, begrafenis, opstanding en uitstorting van de Heilige Geest, achtereenvolgend de eerste 4 Joodse feesten (eigenlijk: God’s feesten): Pascha/Pesach, Ongezuurde broden, Eerstelingen en Pinksteren (Wekenfeest/Feest van de oogst).

Het is niet meer dan logisch dat Hij bij Zijn wederkomst ook de resterende 3 feesten (Feest van de Bazuinen, Verzoendag, Loofhuttenfeest) achtereenvolgend zal vervullen, te beginnen met het Joodse nieuwjaar/Rosj Hasjana/Feest van de Bazuinen, het enige feest dat begint aan het begin van een maand: op een nieuwe maan (Israel gebruikt een maan-gebaseerde kalender). Dit feest begint bij het eerste gezicht van de maan, wat 1 of 2 dagen kan duren. Hierdoor weet men van te voren het begin van het feest niet, daarom noemt men dit feest ook wel: Niemand kent de dag of het uur.

Deze alternatieve (eindtijd) nieuws sites berichten daar (ook) over: Engelstalige sites:

Wat betreft het jubeljaar: Volgens God’s kalender zou het nog steeds de laatste maand van het jubeljaar zijn, maar volgens de Joodse kalender zijn we ondertussen in de maand Niesan (de eerste maand van het nieuwe jaar). Dat zou komen omdat de Joodse kalender berekend wordt, en geen rekening meer houd met de eerstelingen van de oogst, of deze wel rijp zijn (als dat niet zo is, zou er een schrikkelmaand ingevoegd moeten worden).

Bovenstaande laat uiteraard weer duidelijk zien dat wij mensen heel graag zouden willen weten wanneer het zover is, maar dat onze kennis en kunde daartoe jammerlijk faalt. De Heer zei ook niet voor niets dat we de dag noch het uur weten, maar Hij roept wel op tot waakzaamheid! En vertelt tussen neus en lippen door nog even dat als we deze dingen zien gebeuren, “… zo weet dat het nabij is, voor de deur”. Het kan dus niet lang meer duren!

Contact info

Wilt u reageren op Open venster? Dat kan natuurlijk! Stuur een email naar: openvenster @ rtvslogo . nl (ivm. spam wel even de spaties weg halen). Tijdens de uitzending (op maandagavond) kunt u bellen naar de studio: (0187) – 68 26 30. Tenslotte staat de vertrouwde postbus voor u open: Open venster, Postbus 157, 3253 ZJ Ouddorp.