Open Venster

Informatie over Open venster

Open venster is het gospel-muziek programma van RTV Slogo, het is elke maandagavond tussen 21 en 22 uur live te beluisteren.
Het programma wordt op zondagavond herhaald tussen 20 en 21 uur.

Om het programma wat meer te laten zijn dan alleen maar een muziekprogramma, ben ik op zoek gegaan naar wat vulling, en zo ben ik uitgekomen op een agenda van allerhande evenementen, concerten en bijzondere gebeurtenissen. Afgestemd op de omgeving waarin RTV Slogo te ontvangen is, want tenslotte moet het wel betrekking hebben op ons uitzendgebied.
Heeft u zelf nog evenementen door te geven of heeft u nog goede ideeen voor vaste items in dit programma? De adressen staan onderaan de pagina.

U kunt zelf ook meewerken aan het programma, graag zelfs!
Niet alleen kunt u verzoekplaten aanvragen, maar ook gedichten zijn van harte welkom. Ik zal m’n best doen om die goed voor te lezen!
En natuurlijk zijn er hier in de omgeving nog wel meer evenementen die (nog) niet in de agenda staan, die kunt u natuurlijk ook doorgeven!
En misschien weet u nog wel meer leuke items voor dit programma te bedenken!

Luister daarom elke zondag- en/of maandagavond of er wat voor u bij zit, of kijk het na in de agenda!

Open venster

Agenda #1018 – Uitzenddata: 19 en 25 augustus 2019 (week 34)
 • Elke woensdagavond om 19:45 uur:
  Repetitieavond van het gospelkoor Per Amore van de Gereformeerde kerk in Stellendam en Ouddorp.
  info:
  koffie en thee vanaf 19:30 uur.

  Nieuw Kerstproject van gospelkoor Per Amore.
  Zangliefhebbers die zich niet als vast lid aan een koor willen binden maar wel graag dat ene concert willen meezingen, zijn van harte welkom om op projectbasis met ons koor mee te doen. In het kerstconcert gaan we Dit kind Immanuël uitvoeren. Dit concert zal uitgevoerd worden op D.V. 14 december 2019 in de Hervormde kerk te Dirksland.
  adres:
  de Gereformeerde kerk, Kerkhoflaan 4 in Stellendam.
  contact:
  e-mail: info@per-amore.nl | telefoon: (0187) 60 26 76.
  web:
  www.per-amore.nl/
 • Donderdag 22 augustus 2019 om 20:00 uur:
  Orgelconcert door Floris van Gils.
  info:
  Floris van Gils is afkomstig uit Achthuizen, student aan het Koninklijk conservatorium te ’s Gravenhage alsmede theologie aan de Vrije universiteit en de Protestantse theologische universiteit te Amsterdam. Hij is oa. organist van de St. Gertrudis kathedraal te Utrecht. Hij hoopt dan zijn passie voor muziek met u als toehoorder te delen.
  toegang:
  � 8 pp vanaf 16 jaar. Na afloop is er koffie of thee beschikbaar.
  adres:
  de dorpskerk in het centrum, Weststraat 2, 3253 AR in Ouddorp.
  contact:
  voor meer info: Teun Grinwis, (0187) 68 19 80.
 • Zaterdagen t/m 21 september vanaf 11 uur:
  Inloopconcerten door predikanten in de dorpskerk in Ouddorp.
  info:
  24 augustus: dr. T.E. van Spanje uit Epe.
  31 augustus: ds. C.J. Droger uit Vlaardingen.
  Tevens wordt een maquette van de tabernakel gepresenteerd.
  toegang:
  de kerk is van 10 tot 15:30 uur open.
  adres:
  de dorpskerk in het centrum, Weststraat 2, 3253 AR in Ouddorp.
  contact:
  voor meer info: Teun Grinwis, (0187) 68 19 80.
Tot zover deze agenda.

Toekomstige gebeurtenissen

Ik geloof dat het zover is dat onze Heer Jezus Christus terug komt!

Tijdens Zijn eerste komst op aarde, nu ongeveer 2000 jaar geleden, vervulde Hij door Zijn sterven, begrafenis, opstanding en uitstorting van de Heilige Geest, achtereenvolgend de eerste 4 Joodse feesten (eigenlijk: God’s feesten): Pascha/Pesach, Ongezuurde broden, Eerstelingen en Pinksteren (Wekenfeest/Feest van de oogst).

Het is niet meer dan logisch dat Hij bij Zijn wederkomst ook de resterende 3 feesten (Feest van de Bazuinen, Verzoendag, Loofhuttenfeest) achtereenvolgend zal vervullen, te beginnen met het Joodse nieuwjaar/Rosj Hasjana/Feest van de Bazuinen, het enige feest dat begint aan het begin van een maand: op een nieuwe maan (Israel gebruikt een maan-gebaseerde kalender). Dit feest begint bij het eerste gezicht van de maan, wat 1 of 2 dagen kan duren. Hierdoor weet men van te voren het begin van het feest niet, daarom noemt men dit feest ook wel: Niemand kent de dag of het uur.

Deze alternatieve (eindtijd) nieuws sites berichten daar (ook) over: Engelstalige sites:

Wat betreft het jubeljaar: Volgens God’s kalender zou het nog steeds de laatste maand van het jubeljaar zijn, maar volgens de Joodse kalender zijn we ondertussen in de maand Niesan (de eerste maand van het nieuwe jaar). Dat zou komen omdat de Joodse kalender berekend wordt, en geen rekening meer houd met de eerstelingen van de oogst, of deze wel rijp zijn (als dat niet zo is, zou er een schrikkelmaand ingevoegd moeten worden).

Bovenstaande laat uiteraard weer duidelijk zien dat wij mensen heel graag zouden willen weten wanneer het zover is, maar dat onze kennis en kunde daartoe jammerlijk faalt. De Heer zei ook niet voor niets dat we de dag noch het uur weten, maar Hij roept wel op tot waakzaamheid! En vertelt tussen neus en lippen door nog even dat als we deze dingen zien gebeuren, “… zo weet dat het nabij is, voor de deur”. Het kan dus niet lang meer duren!

Contact info

Wilt u reageren op Open venster? Dat kan natuurlijk! Stuur een email naar: openvenster @ rtvslogo . nl (ivm. spam wel even de spaties weg halen). Tijdens de uitzending (op maandagavond) kunt u bellen naar de studio: (0187) – 68 26 30. Tenslotte staat de vertrouwde postbus voor u open: Open venster, Postbus 157, 3253 ZJ Ouddorp.